Povežite se s nama


U Kristalnoj dvorani hotela Kvarner sinoć, 24.rujna, održan je deveti po redu Bečki bal – posebna večer obilježena tradicionalnim protokolom kojeg Bečki balovi podrazumijevaju. Ovaj bal predstavlja i vrhunac Bečkoga tjedna, koji se održavao u Opatiji. Obilježe nastupom orkestra Original Wiener Strauss Capelle i plesne škole Tanzkomitee iz Beča, Bečki je bal i sinoć do zadnjeg mjesta okupirao Kristalnu dvoranu Kvarnera.

Priogdnim govorima Bečki bal otvorili su domaćin, gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić i Renate Brauner, članica Gradskog vijeca Grada Beča zaduzena za financije i međunarodnu suradnju. Opatija je najmanji grad na svijetu koji je domaćin Bečkog bala te se time svrstao uz gradove poput New Yorka i Moskve, naglasio je gradonačelnik Dujmić pred mnoštvom uzvanika, među kojima su bili predstavnici diplomatskog zbora akreditirani u Hrvatskoj, i brojni predstavnici društvenog, kulturnog i gospodarskog života, ali i visoki dužnosnici iz Grada Beča, te brojni gosti iz Austrije i oko 50 članova hrvatskih Lions klubova.

No, Opatija je također je i jedini grad na svijetu koji ima priliku biti domaćinom Bečkog bala devetu godinu za redom, što također ukazuje na veliko prijateljstvo između Opatije i Beča kako kroz povijest tako i danas.

Na Balu je  poslužena tradicionalna bečka večera, a desert, velika sacher torta i pjenušac, svečano su reazni i servirani na terasi hotela Kvarner, uz glazbeni vatromet na moru, što upravo Bečki bal u Opatiji čini posebnim.