Povežite se s nama

Sport

U Opatiji održane 12. sportsko – rekreativne aktivnosti za osobe s invaliditetom i volontere

Objavljeno

na
U Opatiji su se, povodom Svjetskog dana osoba s invaliditetom i Svjetskog dana volontera, te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Opatije, u organizaciji KŠR Gorovo održale 12. sportsko – rekreativne aktivnosti za osobe s invaliditetom i volontere školske dobi. Na manifestaciji je sudjelovalo 10 udruga, 130 natjecatelja, 30 volontera Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov Opatija te 12 voditelja KŠR Gorovo, a započela je svečanim mimohodom svih sudionika.

Okupljene su pozdravili pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora g. Siniša Krajač, zamjenik opatijskog gradonačelnika g. Emil Priskić te opatijski dječji gradonačelnik Vito Juričić koji je podsjetio na važnost dječjih prava i pomogao podignuti olimpijsku zastavu. Olimpijsku prisegu pročitao je Erik Devčić.

Nakon svečanog dijela, svi su sudionici sa zadovoljstvom sudjelovali u svojim aktivnostima, a kojih je bio doista velik broj. Osim kretanja u prirodi koje je bila aktivnost izvan sportske dvorane, u dvorani su se sudionici zabavljali i natjecali kroz aerobic, sportski poligon, pikado, kuglanje loptom, gađanje koša, gađanje lukom i strijelom, nogomet i gađanje gola, vođenje i gađanje gola u hokeju, gađanje rukometnog gola, bacanje kolutova, boćanjem, gađanje mete lopticama i stolni tenis koji je po prvi put zaživio turnir na ovoj manifestaciji.

Napomenimo kako su na ovoj manifestaciji aktivnosti u potpunosti prilagođene psihofizičkim mogućnostima sudionika, a ona je ujedno i integracijski sportsko – rekreativni program kojim se osobe s invaliditetom uključuju u aktivnosti koje će provoditi uz pomoć djece volontera. Aktivnosti nisu natjecateljskog karaktera već su funkcionalne i zabavne te pomažu napretku motoričkih, psiholoških i socioloških karakteristika sudionika. Svi sudionici su već svojim dolaskom i uključivanjem u aktivnosti pobjednici i bit će nagrađeni prigodnim medaljama. Učesnike školske dobi želi se educirati o važnosti volonterstva u našoj zajednici te pomoći osobama kojima je ta pomoć najpotrebnija. Nagrada za volonterstvo je veliki osmijeh i zadovoljstvo svih sudionika koji će pamtiti ovu manifestaciju cijelog života.

Na manifestaciji su sudjelovali natjecatelji iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije i svi su mahom izrazili zadovoljstvo ovim susretom te poručili organizatorima da svakako računaju na njih i naredne godine.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram