Povežite se s nama

Vijesti

U Opatiji osnovana Humanitarna udruga dragovoljaca Domovinskog rata 111

Objavljeno

na
​Danas je u Opatiji održana osnivačka skupština Humanitarne udruge dragovoljaca Domovinskog rata 111, jedinstvene udruge i kao takve prve koja se osniva s ciljem pomaganja zajednici kroz humanitarno djelovanje na raznim područjima. Radi se o udruzi koju osnivaju dragovoljci, pripadnici 1. satnije 1. bojne 111. brigade ZNG RH, dakle prve osnovane postrojbe na ovim područjima čiji su pripadnici tijekom 1991. g., poznatiji pod nadimkom “Opatijski štakori” (naziv je imao posebno značenje), sudjelovali u Domovinskom ratu kao postrojba, a brojni njeni članovi kasnije i kao dio brojnih drugih postrojbi koje su sudjelovale u oslobađanju Hrvatske.

​Današnji datum nije slučajno odabran, naime 16. rujna 1991. postrojba je imala svoje prvo borbeno postrojavanje, a danas se taj datum obilježio i paljenjem svijeća kod opatijskog spomenika poginulim braniteljima. Nakon kratkog i nadahnutog obraćanja tadašnjeg zapovjednika 1. voda Vladimira Vukelića, okupljeni su branitelji održali osnivačku skupštinu ove vrijedne udruge koja će se po registraciji odmah staviti na raspolaganje svima kojima može pomoći, u raznim sferama svakodnevice.

​Osnivanje udruge je, ime Grada Opatije, pozdravila zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić koja je pozdravila ovu vrijednu inicijativu i izrazila zadovoljstvo da je upravo Opatija prva koja će biti sjedište humanitarne udruge ovakavog karaktera te je još jednom zahvalila braniteljima na svemu što su učinili i čine za Opatiju i Hrvatsku.

​Nakon uvoda i pozdravnih riječi, održana je skupština na kojoj su se glasovanjem birala razna tijela udruge: radno tijelo same skupštine, zapisničar i ovjerovitelj, a potom su se donijele i odluke o osnivanju udruge i o usvajanju statuta udruge. Prijedlozima i glasovanjem, za predsjednika udruge izabran je Arsen Posavec, za dopredsjednika Vladimir Vukelić te za tajnika Roberto Žigulić. Svi navedeni izabrani su jednoglasno, a kasnijim usvajanjem prijedloga te glasovanjem odabrani su i članovi upravnog odbora, nadzornog odbora te stegovne komisije kao i likvidator.

​Konstituiranjem svih radnih tijela stvoreni su uvjeti za registraciju udruge te će tako vrlo brzo ona započeti svoje humanitarno djelovanje, uz poruku javnosti da se uključi u njen rad jer – dobro je činiti dobro. Bili branitelj ili ne, svi oni koji žele pomoći mogu postati dio udruge, a na koji način bit će objavljeno odmah po registraciji.

​Kako je rečeno na skupštini “prije 32 godine bili smo tu da pomognemo Hrvatskoj, danas smo tu da joj pomognemo koliko god možemo i gdje god možemo”.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže