Povežite se s nama

Mnoštvo dugogodišnjih vjernih čitatelja gradskog lista “Opatija” okupilo se ovog petka u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u Opatiji. Riječ je o svečanoj proslavi dva desetljeća postojanja opatijskog mjesečnika čija je dugogodišnja uloga informiranje i obavještavanje građana o aktualnostima i događanjima u njihovom gradu. Kao predstavnik Primorsko-goranske županije proslavi je prisustvovao zamjenik župana Marko Boras Mandić.

“Dvosmjerna komunikacija građana i gradske vlasti te očuvanje identiteta opatijskog kraja najveće su vrijednosti koje ovaj  mjesečnik posjeduje. Prije 20 godina kada je list krenuo u tisak izazvao je znatnu pozornost na cijelom području Liburnije, a tijekom godina ispunio je svoju primarnu zadaću, omogućio je približavanje gradskih tema svim stanovnicima”, poručio je Boras Mandić uz čestitke članovima redakcije i urednicima “Opatije”.

“List Opatija omogućava da se čuje glas građana te njeguje kulturnu baštinu Opatije. Upravo zato je svaka kuna uložena iz proračuna u njegovo financiranje i više  nego opravdana”, naglasio je gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić.

“Iznimno mi je zadovoljstvo vidjeti večeras naše  čitatelje okupljene u ovako velikom broju. Dva desetljeća tiskanja je za ovakav list jubilej dostojan svečanog obilježavanja. Lista Opatije ne bi bilo da nije bilo gradske vlasti  koja je podržavala dostupnost informacija građanima, no i stanovnika koji ga i  danas vjerno čitaju”, zahvalu je uputila glavna urednica Mirjana Rončević.

Uzvanicima i gostima redakcija časopisa osigurala je mnogobrojna iznenađenja, od gastro delicija koje su pripremili čitatelji preko glazbenih točaka te bogate tombole za goste i uzvanike što je večer učinilo još zanimljivijom.

List “Opatija” svoje početke datira u listopadu 1996. godine kada se rodila ideja o besplatnom gradskom glasilu koje bi izdavao Grad, ali koje ne bi predstavljalo isključivo glasnik Grada i njegovih tijela, već novine sa sadržajima zanimljive čitateljima. Danas, nakon 20 godina njegova postojanja, još uvijek predstavlja neizostavan dio života opatijskih stanovnika.