Povežite se s nama

Mozaik

U Opatiji upaljena prva adventska svijeća

Objavljeno

na

Foto: David KurtiČarolija opatijskog Adventa započeta jučer nastavljena je danas brojnim događanjima, a lijepo vrijeme je u Opatiju privuklo brojne posjetitelje koji su uživali u svemu što su im domaćini Grad Opatija i TZ Grada Opatije priredili. Jedno od takvih događanja koje je nastavilo čaroliju “Najljepšeg Adventa uz more” bilo je i paljenje prve adventske svijeće na opatijskoj Slatini.

Posebno dekoriran prostor fontane na Slatini oduševio je brojne posjetitelje koji su pratili prigodan program kojeg je vodila Karla Milevoj, a koji je započeo nastupom izvrsnog zbora KUD Učka. Nakon uvodne skladbe voditeljica je ukratko opisala povijest i značenje Adventa i adventskih svijeća te nakon toga prepustila pozornicu, koja je po prvi put bila u obliku mosta koji se nadvio nad opatijskom fonatnom, opatijskom gradonačelniku Ivi Dujmiću koji je izrazio ponos opatijskim adventskim ugođajem i događanjima kao i brojem posjetitelja, te Opatijcima i svim opatijskim gostima zaželio ugodne blagdane i svako dobro u narednoj godini. Priliku pozdraviti okupljene imao je i dječji gradonačelnik Opatije Vito Juričić koji je kratkim obraćanjem oduševio posjetitelje. Nakon gradonačelničkih pozdrava riječ je preuzeo župnik Župe Sv. Jakova pater Ivan Tambolaš koji je naglasio važnost Adventa za svakog čovjeka te podsjetio na važnost duhovnog nad materijalnim, a na kraju svog obraćanja je blagoslovio adventske svijeće i sve nazočne. Nakon blagoslova, zajedničkim su snagama prvu advenstku svijeću upalili pater i gradonačelnici, poslije čega je započeo svjetlosni ambijentalni show i nastup Martine Majerle koja je svojim prigodnim nastupom oduševila posjetitelje dok su uživali uz fritule i vino.

Paljenjem prve adventske svijeće nastavila se prekrasna opatijska adventska priča koja će potrajati sve do sredine siječnja, a već sutra će “Najljepši Advent uz more” upotpuniti i onaj na opatijskoj Ljetnoj pozornici gdje će svečanim otvorenjem “Ledene čarolije” započeti s radom i omiljeno klizalište.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram