Povežite se s nama

U Tenis klubu Opatija danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljeno održavanje teniskog turnira 46. Istarska rivijera u Opatiji, koji se odvija  do 25. ožujka 2018.

Riječ je o teniskom turniru koji se održava kao ciklus ITF Futures turnira, na otvorenom i na zemljanom terenu, a ove godine odvija se 46. istarska rivijera u tri grada: Rovinju, Poreču i Opatiji. Ciklusi natjecanja u Rovinju i Poreču već su odrađeni, navedeno je početkom ovog tjedna novinarima.

Na konferenciji su bili prisutni gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, poznati tenisač i trener Nikola Pilić, direktor turnira Istarske rivijere Branimir Horvat, predsjednik Teniskog Kluba Opatija Gordan Širola i predsjednik sportskog saveza Grada Opatije Fernando Kirigin.

Horvat je istakao svoje zadovoljstvo što se ovaj turnir nakon dugog niza godina nastavio odvijati u Opatiji, te je pritom ključna bila podrška Grada Opatije, na čemu je Horvat i zahvalio, kao i snažnoj podršci SSGO-a. Posebno je u istom kontekstu istakao i angažman poznatog tenisača i trenera Nike Pilića.

Gradonačelnik Dujmić naglasio je da je razlog što je gradonačelnik Opatiju prisutan na konferenciji za medije to što daje podršku organizaciji ovog teniskog turnira u Opatiji. Opatija gradi destinaciju, kazao je ovom prigodom novinarima Dujmić, a ovo je dio te destinacije: sportski turizam. U sklopu ideje o gradnji destinacije – ovo i jest jedan od glavnih ciljeva: „Želimo biti na teniskoj karti – Opatija kao tenis destinacija“ zaključio je gradonačelnik Dujmić.

Tenisač svjetskog renomea Niko Pilić ponovio je i danas da ga Opatija podsjeća na Monte Carlo i da bi bila šteta da nema teniskog turnira poput ovog.

Predsjednik Kluba Širola rekao je da je ponosan što se organizacija ovog turnira vratila u Opatiju, te zahvalio na podršci gradonačelniku, Piliću, te Horvatu i sportskom savezu. Naglasio je bitnim što u Klubu imaju priliku trenirati djeca, upoznati se sa sportom, navikama i sportskim moralom, a da kroz turnir mogu vidjeti kako igraju profesionalci.

Predsjednik SSGO-a Kirigin pozvao je sve građane, sportaše i ostale zainteresirane da dođu i poprate natjecanja na tenis terenima, te vide kako igraju majstori. Dodao je i da turnir ima podršku gradskog sportskog saveza. Na turniru nastupa preko 500 igrača iz oko 30 zemalja svijeta, uz prateće osoblje koje broji oko petsto osoba. Mečevi započinju nakon 10 sati svakoga dana u Opatiji, a o rasporedu će javnost dodatno biti obaviještena.