Povežite se s nama


Nakon što je u protekom razdoblju nekoliko članova napustilo opatijski SDP uz otvorena pisma, na samom koncu ovog mjeseca je u tu podružnicu SDP-a i učlanjeno 19 novih članova.

SDP Opatija se tim povodom oglasio priopćenjem za medije koje prenosimo u cijelosti:

“U Opatiji smo ponovno okupili lijevu predizbornu koaliciju pet najvećih stranaka u Opatiji, SDP, HNS, IDS, HSU i PGS, nudimo Opatijcima mlade i kvalitetne ljude već danas, a ne obećavamo da ćemo mladima dati priliku sutra, rekao je to predsjednik Gradske organizacije SDP-a Opatije Viktor Peršić na sastanku održanom 30. ožujka 2017. godine.

Peršić je prisutne članove upoznao s predizbornim programom SDP-a i partnera, najavio planove tijekom kampanje te istaknuo kako SDP na izbore kreće s afirmativnom i pozitivnom kampanjom jer birače želi pridobiti kvalitetnim projektima, a ne galamom, prljavom kampanjom i neostvarivim obećanjima. “U Gradskom vijeću Grada Opatije sjedi 17 vijećnika, u ovom mandatu imamo ih devet, a u idućem očekujemo čak i bolji rezultat”, zaključio je Peršić.

Kandidat SDP-a i koalicijskih partnera za opatijskog gradonačelnika, Fernando Kirigin, stranačke kolegice i kolege pozvao je da se uključe u predizbornu kampanju svojim prijedlozima, sugestijama i savjetima jer je svaki glas jednako važan i treba se čuti. Rekao je da ne želi sudjelovati u nametnutoj prljavoj kampanji te da svoje konkurente za budućeg gradonačelnika doživljava kao političke suparnike, a ne kao neprijatelje. “Svima nam građani moraju biti na prvom mjestu, stoga smo gradonačelniku, nakon što je javno iznio informaciju o pozitivnom ostvarenju Proračuna u iznosu od 4.500.000,00 kn,  predložili ukidanje poreza na potrošnju te petpostotno povećanje osnovice i nove koeficijente za zaposlenike u Dječjem vrtiću Opatija još u ovom sazivu Gradskog vijeća”, poručio je Kirigin.

Vodstvo opatijskog SDP-a izrazilo je posebno zadovoljstvo zbog činjenice da se članstvo ne osipa, već, naprotiv, raste. Tako je, odlukom Gradskog odbora, u SDP primljeno čak 19 novih članova. “I to je dokaz da naši Opatijci vide da idemo u dobrom pravcu i žele zajedno s nama izgraditi bolju Opatiju”, zaključio je Fernando Kirigin”, stoji u SDP-ovom priopćenju.