Povežite se s nama

Gradska knjižnica i čitaonica „Viktor Car Emin“ Opatija organizira predstavljanje zbirke čakavske poezije „Uškarski dijamant“ autora Dalibora Škrinjara.

Dalibor Škrinjar rođen je 31. siječnja 1979. godine u Rijeci, završio srednju građevinsku školu te se nakon rada u struci prekvalificirao za frizera i od tada radi u vlastitome frizerskom salonu u Iki.

Osim posla koji radi i voli, zanima ga još i zdravi život, sport, prehrana i psihologija, duhovnost, sve vrste umjetnosti pa tako i ples, a poezija  je njegova velika ljubav. Ozbiljnije se njom počinje baviti od 2015. godine  kada je shvatio da je kraj u kojem živi najljepši te da u njemu ima sve što mu je za život potrebno. Ova je zbirka rezultat toga.

Pjesme su mu objavljene u zbirci pjesama „Puna nedra mora“, u „Besedi“ Novoga lista, u emisiji „Puntapet“ Radija Rijeke, tiskane su u časopisu „Književna Rijeka“ , interpretirane na susretu „Verši na šterni“ u Vižinadi te ovoga ljeta dobiva prvu nagradu publike za pjesmu o Učki na natječaju „Učka mi se“.

Autorski prvijenac svojevrsnog začetnika „ikarske poezije“  predstavit ćemo u utorak, 24. listopada 2017. u 18:00 sati kroz interpretaciju pjesama, priču o njihovu nastanku te druženju s autorom u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice „Viktor Car Emin Opatija“.