Povežite se s namaU petak 22.travnja, s početkom u 19 sati, u dvorani hotela Adriatic odigrana je predstava „Dame biraju“ sarajevskog  Altteatra. Više od 500 gledatelja uživalo je u komediji Admira Glamočaka, Sarajlije koji je ovim kazališnim uratkom izvanredno sučelio probleme društvene svakodnevice i neprikosnoven bosanski humor.

Sukladno uspjehu filma ‘Skidajte se do kraja’ (Full Monty), po uzoru na koji je i nastala predstava, mladići koji su na egzistencijalne izazove odgovorili stvaranjem striperskog showa izazivaju oduševljenje i euforiju diljem hrvatskih gledališta. Predstava je pokazala kako je spiritus movens Altteatra svakako – kvaliteta. Jer, iako naslov predstave „Dame biraju“ sugerira da je namijenjena prvenstveno ženskom dijelu publike, neprestane eskalacije smijeha obaju spolova dokazuju da je prezentirani humor univerzalan. Tome u prilog ide duhovita i zabavna izvedba mladih glumaca – Enesa Salkovića, Adnana Gore, Amile Terzimehić, Emira Fejzića, Igora Skvarice, Davora Sabe i Damira Kusture – koji su svoju kvarnersko-istarsko turneju zaključili sinoćnjim nezaboravnim nastupom u Opatiji.  Bila je to zaista večer u kojoj dame biraju!

Iz Festivala Opatija zahvalili su se mnogobrojnoj publici koja je sve ovosezonske predstave ispunila do gotovo posljednjeg mjesta, uz poruku da su pripreme za ljetni program u punom jeku.