Povežite se s namaKamere koje su sredinom prošlog ljeta stigle i na riječke ulice privukle su veliku pažnju vozača. Mnogima je bilo jasno da je, barem u pojedinim dijelovima grada, “odzvonilo” malo bržoj vožnji, pa su nerijetki slučajevi da Riječani par stotina metara malo uspore prije nego što će proći pored kamera.

No, izgleda da ipak ima i onih koji smatraju da im tehnologija ne može ništa ili im jednostavno ne predstavlja problem izdvojiti više stotina, ako ne čak i preko tisuću kuna za plaćanje novčane kazne.

Detaljnijih informacija o radu tih kamera na riječkom području baš i nema, pa smo kontaktirali Policijsku upravu primorsko-goransku koja je portalu Fiuman.hr ekskluzivno otkrila neke vrlo zanimljive podatke.

Od 01. siječnja do 31. svibnja 2016. godine kamere su zabilježile čak 10.348 slučajeva prebrze vožnje na riječkim cestama! Iz policije nam ipak nisu mogli otkriti koliki je ukupni iznos naplaćenih kazni, ali ako spomenutu brojku pomnožimo s minimalnom kaznom od 500 kuna, dolazimo do iznosa koji premašuje čak pet milijuna kuna. U pojedinim prekršajima dolazi i do znatnog prekoračenja propisane brzine, pa su u tim slučajevima kazne i još veće.

Čini se kako je policija vrlo dobro odabrala lokacije na kojima će kamere biti postavljene, jer nijedna od njih znatno ne odskače od prosjeka po broju registriranih prebrzih vozača.

Spomenimo i kako je tijekom ove godine neslavni rekord pripao jednom vozaču motocikla koji je na riječkoj zaobilaznici 21. svibnja u 17:05 sati “proletio” brzinom od čak 198 km/h pored kamere, dok je ograničenje na tom mjestu prometnim znakom postavljeno na 90 km/h.

Gdje se sve na području naše županije nalaze kamere za nadzor brzine prometa možete pogledati ovdje.