Povežite se s nama


U petak, 28. svibnja 2016. u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole „Dr. Andrije Mohorovičića“ u Matuljima,  održat će se Sajam mogućnosti, druga komponenta preventivnog programa „Zajedno više možemo“. Sajam se organizira u suradnji Policijske uprave primorsko-goranske i Policijske postaje Opatija s Gradom Opatija te općinama Matulji, Lovran i Mošćenička Draga, članicama Vijeća za prevenciju kriminaliteta Liburnije.

U programu koji će se održati od 9 do 12 sati sudjelovat će učenici četvrtih razreda osnovnih škola „Drago Gervais“ iz Brešca, „Dr. Andrija Mohovičić“ iz Matulja, „Rikard Katalinić Jeretov“ iz Opatije i „Viktor Car Emin“ iz Lovrana, koji će u pratnji učitelja, roditelja i kontakt policajaca doći na Sajam. Tijekom Sajma predviđen je nastup brojnih udruga i društava, sportskog, zabavnog i kulturnog karaktera kako bi učenicima predstavili i ponudili korisne sadržaje za kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Uz neposrednu komunikaciju s izlagačima, učenici će također sudjelovati u različitim sadržajima te sportskim i kulturnim natjecanjima.

Održavanjem Sajma mogućnosti želi se potaknuti stvaranje pozitivnog okruženja za kvalitetno odrastanje djece i uključivanje u aktivan i zdrav život lokalne zajednice, „zajednice koja brine“. U sklopu Sajma policija će prezentirati policijsku opremu i tehniku te komunikacijom i druženjem između učenika i policijskih službenika nastaviti razvijati odnos povjerenja.

Podsjećamo, preventivni program „Zajedno više možemo“ usmjeren je na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma i vršnjačkog nasilja te drugih oblika rizičnog ponašanja. Program je namijenjen učenicima četvrtih, petih i šestih razreda osnovne škole, roditeljima, učiteljima i lokalnoj zajednici.