Povežite se s nama

Mozaik

U petak se otvara izložba “Tunolov u Bakru”

Objavljeno

naTuristička zajednica Grada Bakra poziva na otvorenje izložbe “Tunolov u Bakru” u petak, 10. svibnja u 18:00 sati u crkvi sv. Margarete u Bakru. Želeći gostima iz Austrije i Njemačke koji u pred i post sezoni organizirano posjećuju Bakar pokazati dio naše bogate baštine oživjeli smo priču o tunolovu u Bakru kroz bogati program pod nazivom “Tuna fest”.

U sklopu tog programa osmislili smo i izložbu povijesnih fotografija koje najvjernije dočaravaju slavnu prošlost tunolova izložene u intimnom interijeru crkve sv. Margarete, baš kao i izuzetno vjerni prikaz izlova tune u obliku makete koja je dio građe Muzeja Grada Bakra. Izložbu su s puno posvećenosti postavili prof. povijesti Bore Štrbac i fotograf Miljenko Šegulja kako bi stranim turistima približili Bakar, ali i stvorili vrijedan podsjetnik na prošlost, nama Bakranima.

S obzirom na činjenicu da je tunolov važan dio našeg naslijeđa koji moramo očuvati odlučili smo izložbu otvoriti za javnost kako bi je sve generacije Bakrana mogle razgledati prisjećajući se prošlosti ili pak tek učeći o njoj.  Izložba će se moći razgledati svaki dan od 10. do 15. svibnja od 18-20 sati, poručuju iz TZ Bakar.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram