Povežite se s nama

Vijesti

U petak započinju radovi od raskrižja Zametske i Zvonimirove do ZTC-a

Objavljeno

na


U petak 5. travnja 2024. u sklopu EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, izvođač radova GODINA GRADBENIŠTVO IN DRUGE STORITVE d.o.o. najavio je početak I. faze radova na izgradnji transportnih kanalizacijskih kolektora i rekonstrukciji vodovoda od raskrižja Zametske i Zvonimirove ulice do skretanja za trgovački centar (ZTC) u Zvonimirovoj ulici.

Radovi će se izvoditi u dva južna prometna traka, dok će se promet odvijati obostrano u dva sjeverna prometna traka sukladno Prometnom elaboratu, odnosno Suglasnosti za uspostavu privremene regulacije prometa koju izdaje nadležni upravitelj ceste. Najavljeni završetak radova je do 14.5.2024., uzevši u obzir moguće vremenske neprilike.

Radovi u Zvonimirovoj nastavak su onih na transportnim kolektorima koji su započeli u Liburnijskoj ulici, a izvode u sklopu grupe radova A, podsustava A2 “Transportni kolektori: područje “Zamet” (kolektor “Z1”) područje “Kantrida” (kolektor “K1”), crpna stanica “CS Dražička” i crpna stanica “CS Kantrida”. Novi transportni kolektori odvodit će sanitarnu otpadnu vodu do lokacije novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) na Delti.

Ulaganjima u vodno-komunalnu infrastrukturu doseći će se europski standardi u upravljanju komunalnim otpadnim vodama, povećati priključenost na javnu kanalizaciju (sa sadašnjih 75% na 92%) i time smanjiti broj septičkih jama, poboljšati funkcioniranje postojećeg sustava javne odvodnje, smanjiti gubici vode te povećati kvaliteta vodoopskrbe.

Pozivamo građane da prate tijek radova i promjene u regulaciji prometa radi njihove sigurnosti i drugih uključenih u promet te im zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju, poručuju iz VIK-a.

Dodatne informacije o 233.799.649,88 EUR vrijednom EU projektu „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, koji se u visini od 71,33 % sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije, dostupne su na internetskoj stranici projekta https://aglomeracijarijeka.eu, a informacije o planiranim radovima, radovima u tijeku i izvedenim radovima građani mogu pronaći na GIS web pregledniku http://euprojektigis.kdvik-rijeka.hr/geoserver/web/Default.html.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže