Povežite se s nama

Vijesti

U PGŽ-u ima najviše ograđenih plaža, Butković kaže da će se ograde ukloniti

Objavljeno

na


Hotelske plaže u Hrvatskoj se neće privatizirati ni ograđivati, izjavio je u petak potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Naglasio je da se u novom zakonu strogo kaže da nema ograđivanja plaža, čak i da će ove koje su ograđene s istekom koncesije to prestati biti.

“Znači, teze o tome da će se sada plaže ograditi i privatizirati ne stoje, toga u zakonu nema, nije nam bila ni namjera niti ćemo to napraviti”, izjavio je Butković uoči sjednice vlade.

Dodao da postoje lokacije na pomorskom dobru kao što su terminali i drugi energetski objekti, koje će se zbog sigurnosti isključiti iz opće uporabe, ali to nisu plaže, o čemu će se, kako je najavio, i dodatno govoriti u srijedu u raspravi u saboru u prvom čitanju prijedloga zakona.

Kazao je i da će se po novom zakonu jasnije davati koncesije nego po važećem, a uvode se i javni natječaji, nadzor pomorskoga dobra te kazne, kako bi se spriječile zloporabe.

Važeći zakon o pomorskom dobru donijela je koalicijska i SDP-ova, a ne HDZ-ova Vlada, i to 2003., od kada se radi po njemu i on ima niz nedostataka, podsjetio je Butković.

“Po tom zakonu u Hrvatskoj imamo 18 ograđenih plaža, od čega tri u Istri i pet u Primorsko-goranskoj županiji, čije su županijske skupštine donijele odluke da se ograde plaže, a u većini u tim skupštinama nije HDZ, javlja Hina.

Zato je apsurd kada SDP kaže da se novi zakon treba povući, a oni su napravili zakon po kojem su plaže ograđene”, rekao je Butković.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže