Povežite se s nama

Vijesti

U PGŽ-u postoji 44 tisuće praznih stanova u kojima nitko ne živi

Objavljeno

na
Na 25. sjednici Županijske skupštine Primorsko-goranske županije u sklopu aktualnog sata član Županijske skupštine Nedjeljko Pinezić postavio je pitanje vezano za podatke Državnog zavoda za statistiku o broju praznih stanova i kuća za odmor u RH. Vijećnika zanima: “Koliko u Primorsko-goranskoj županiji ima praznih stanova iz te statistike? Koliko u Primorsko-goranskoj županiji ima praznih kuća za odmor? Koliko od toga ima praznoga u gradu Rijeci?”, te je zatražio pisani odgovor.

Upravni odjel za upravljanje imovinom i imovinsko-pravne poslove uputio je zahtjev za dostavu traženih podataka Državnom zavodu za statistiku budući da isti raspolaže s potrebnim informacijama.

Državni zavod za statistiku dostavio je odgovor u kojem navode da je prema podacima Popisa stanovništva, kućanstva i stanova 2021. godine, u Primorsko- goranskoj županije bilo 43 914 nenastanjenih (praznih) stanova i 36 446 stanova za odmor (vikend-kuće, apartmani, obiteljske kuće za odmor).

U Gradu Rijeci bilo je 13 810 nenastanjenih (praznih) stanova i 428 stanova za odmor (vikend-kuće, apartmani, obiteljske kuće za odmor). Državni zavod za statistiku ne raspolaže s podatkom koliko je od ukupnog broja stanova za odmor nenastanjeno.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže