Povežite se s namaPolicijski službenici Postaje granične policije Rupa spriječili su 27. svibnja dvojicu stranih državljana u namjeri nezakonitog prelaska državne granice.  Riječ je o 21-godišnjacima, državljanima Iraka i Sirije koje su policijski službenici zatekli u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice s Republikom Slovenijom na području Šapjana.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o schengenskim granicama izdan im je prekršajni nalog.

Tijekom granične kontrole na graničnim prijelazima Rupa, Pasjak i Brod na Kupi  na ulasku te na izlasku iz Republike Hrvatske u protekla dva dana zatečeno je šest stranih državljana koji su neovlašteno posjedovali drogu. Riječ je o dvojici državljana Italije i Slovenije te o državljanima Njemačke i Austrije, od kojih je sveukupno oduzeto 7,68 grama droge marihuana, 4,64 grama droge hašiš i drobilica. Svima su prema odredbama Zakona o suzbijanju zlouporaba droga izrečene novčane kazne.

Također, jučer je na graničnom prijelazu Brod na Kupi na izlasku iz Republike Hrvatske 35-godišnji državljanin Slovenije neovlašteno posjedovao nož s pripadajućom navlakom, koji nije prijavio policiji iako je to bio dužan učiniti. Spomenuti nož mu je oduzet te mu je sukladno Zakonu o oružju izrečena novčana kazna.