Povežite se s nama


Predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata iz Rijeke, Mile Biondić, održao je zajedno sa svojim najbližim suradnicima konferenciju na kojoj je najavio održavanje “Mimohoda pobjednika”.

PROŠLE godine smo 30. svibnja na  igralištu NK u Dražicama organizirali prigodan program povodom 25. obljetnice svečane konstitutivne  sjednice Hrvatskog Sabora.

Upravo na tom mjestu u Dražicama 1990. g. održan je svenarodni skup na kojem se okupilo između 10 i 15 tisuća ljudi koji su došli proslaviti  taj povijesni trenutak. Tim  skupom  pokazali smo da su hrvatski branitelji uz narod i da je narod uz branitelje i da poručujemo budućoj vlasti da se izvrši povrat proslave Dana državnosti na 30. svibnja.

Taj 30. svibanj u suvremenoj hrvatskoj povijesti je jedan od najvažnijih datuma i on se do 2002. g. obilježavao i slavio kad Dan državnosti, kada je to tadašnja vlast ukinula.

Dijelenje prvotnog Dana državnosti na dva praznika: Dan državnosti i Dan neovisnosti značilo je unošenje konfuzije među narod kojemu više nije bilo jasno što koji praznik predstavlja. Stoga, i ovom svečanom povorkom „Mimohod pobjednika“ koja se organizira u ponedjeljak, 30, svibnja upućujemo poziv sadašnjoj Vladi i Saboru da je 30. svibanj jedini istinski Dan državnosti  koji je bio prihvaćen i obilježavan među hrvatskim pukom i da ne postoji niti jedan racionalan razlog da se u našem društvu ta tradicija ne obnovi i nastavi,

Pozivamo sve dragovoljce, hrvatske branitelje i sve hrvatske domoljube da nam se pridruže u ponedjeljak, 30. svibnja u 19h gdje bi od murala u Vukovarskoj ulici povorkom krenuli do Mosta hrvatskih branitelja. Na samome mostu uputili bi zahtjev sadašnjoj  Vladi o promjeni, vraćanju Dana državnosti na 30. svibnja, poručili su iz UHDDR-a.