Povežite se s nama

Udruga za zaštitu životinja Traži se prijatelj poziva građane da učine dobro djelo i u nadolazećim blagdanskim danima nekoga usreće poklonom kalendara DOGUE 2017. Kalendar krase fotografije manekenki sa životinjama, autora Petra Fabijana, a prikupljenim novcem Udruga će izravno financirati brigu za svoje štićenike te edukaciju građana o problematici napuštenih životinja.

Kako poručuju iz Udruge Traži se prijatelj, s ciljem promocije udomljavanja napuštenih životinja, projekt DOGUE 2017. osmišljen je kao studijsko fotografiranje manekenki sa životinjama. Pritom nije važno je li riječ o psu ili mački, rasnom psu ili udomljenom mješancu, jer svaki je ljubimac zvijezda neovisno o svom podrijetlu.

U fotografskom studiju Petra Fabijana, uz asistenciju Ištvana Širole, modeli su nosili kreacije stilistice Maje Tomažić Jakumatović (My happy skirt). Obuća je dijelom vlasništvo modela, a dio je ustupio Nine West. Za frizure su se pobrinuli djelatnici frizerskog studia Anais, a za make up vizažistica Andreja Frankić Novaković iz Studia Fani. Kalendar je oblikovala vizualna dizajnerica Lara Mamula.

Promociju kalendara DOGUE 2017. najavili su Maja Kolak i Matea Mavrinac iz Udruge Traži se prijatelj, fotograf Petar Fabijan, stilistica Maja Tomažić Jakumatović i vizualna dizajnerica Lara Mamula. Ista će biti održana u petak 11. studenoga u prostoru slastičarnice Cukerin u 18 sati. Ukoliko vremenske prilike dozvole, u sklopu promocije bit će održana i modna revija s kreacijama stilistice Maje Tomažić Jakumatović. Kreacije će nositi modeli koji su sudjelovali u projektu DOGUE 2017., a modnom pistom će prošetati sa životinjama koje krase kalendar. Na dan promocije kalendar će se moći nabaviti uz donaciju od 35 kn.

Udruga Traži se prijatelj poziva građane da učine dobro djelo i u nadolazećim blagdanskim danima nekoga usreće ili sebi uljepšaju životni prostor nabavkom kalendara DOGUE 2017. Kalendari se mogu nabaviti po cijeni od 40 kuna tijekom studenog i prosinca na štandu Udruge na Korzu te na raznim punktovima: Veterinarska ambulanta Njuška, Salon Nesi, Slika (Tower centar), Skalar Zooshop i Cukerin.

Prikupljenim novcem Udruga će izravno financirati svoj rad koji se sastoji od skrbi za svoje štićenike provođenjem programa „Steriliziraj i vrati“ te edukacije građana o problematici napuštenih životinja i skrbi o njima. Projekt se održava uz podršku Grada Rijeke.

Udruga za zaštitu životinja Traži se prijatelj osnovana je u ožujku 2011. godine i od tada aktivno provodi nekoliko programa za zaštitu i dobrobit životinja, poput udomljavanja napuštenih životinja, organiziranja javnih događanja, edukacije građana na punktovima Udruge, edukaciju djece u obrazovnim ustanovama, pružanje pomoći napuštenim životinjama u vidu financiranja i sufinanciranja sterilizacija i kastracija, osiguravanja hrane i privremenog smještaja te veterinarskog liječenja napuštenih životinja, kao i suradnja s okolnim skloništima.

Grad Rijeka