Povežite se s nama

Mozaik

U Rijeci bez uobičajene gužve upaljena blagdanska rasvjeta i prva svije a

Objavljeno

na

Zbog situacije svjetske pandemije i epidemioloških mjera koje su ovog tjedna priopćene sa Sjednice Vlade RH, u Rijeci se ove godine neće održati niz uobičajenih manifestacija koje su pratile prosinac i blagdansko vrijeme, okupljene pod zajedničkim nazivom Rijeka Advent.

Ove se godine tako neće održati tradicionalni doček Nove godine na Korzu, no 31. prosinca u ponoć bit će organiziran vatromet, a građani se pozivaju da ga prate iz svojih domova i ne okupljaju se u gradu u većem broju.

Isto vezano uz izbjegavanje okupljanja, jučer je u kasnim poslijepodnevnim upalljena prva Adventska svijeća na Koblerovom trgu, kao i blagdanska rasvjeta postavljena u gradu, ali bez ikakvog prigodnog programa kakav je bio uobičajen prethodnih godina.

Advent na Gradini također će uključiti samo glavnu atrakciju – upaljenih 17 km lampica blagdanske rasvjete, a ostalih ranije uobičajenih sadržaja na Gradini neće biti.  Na Trgu Grivica će se pak, treću godinu za redom, u suradnji s Katedralom sv. Vida postaviti drvene jaslice u prirodnoj veličini.

Ove godine neće se održati ni tradicionalne Gastro fešta – zajednička marenda građana, podjela ribica i bakalara na Korzu. Također, neće se otvoriti ni ugostiteljske ni prodajne/sajamske novogodišnje kućice na Korzu i okolnim trgovima.

Grad Rijeka poziva sve građane na odgovorno ponašanje i pridržavanje propisanih epidemioloških mjera tijekom blagdanskih tjedana koji slijede.

Ujedno svim građanima želimo mirne blagdanske dane provedene u toplini doma uz najuži obiteljski krug, poručuju iz gradske uprave.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram