Povežite se s nama

Mozaik

U Rijeci će ponovno održati filmski festival “Uhvati film”

Objavljeno

na


Jedan od najoriginalnijih filmskih festivala u regiji, Uhvati film, posvećen osobama s invaliditetom, i ove se godine predstavlja u Rijeci. U HKD-u na Sušaku u ponedjeljak 9. i utorak 10. studenog, oba dana od 19 sati, bit će prikazan vrhunski izbor kratkih filmova koji će vas, obećaju organizatori, a dosad nisu razočarali, zaista ostaviti bez daha.

Ovi filmovi nisu ovdje samo da potrošite svoje vrijeme, već će vam pomoći da poboljšate svoj sustav razmišljanja o sebi i drugima.
Još danima ćete sami sa sobom pretresati neke važne teme o kojima ovi filmovi govore, a da to ne bude tlaka, nego pravo zadovoljstvo. Umjetnost bi tome i trebala služiti”, poručuju iz Spirita, organizatora festivala.

Sve u svemu, tridesetak kratkih filmova iz 17 zemalja, svi titlovani, ovogodišnji su ulov međunarodnog žirija Uhvati film, koje u ova dva dana moći pogledati riječka publika. Neki govore o uobičajenim temama: ljubav, ljudski odnosi, sport, ples, svakodnevne radosti i izazovi…

Drugi pak otvaraju zabranjene i zanemarene teme: nasilje, odbacivanja, višestruka diskriminacija. Zajedničko im je što ne ostavljaju ravnodušnim i u umovima posjetitelja mijenjaju perspektive.

Razmatra se i opcija online video streama, kako svi oni kojima HKD na Sušaku nije blizu ne bi ostali kratkih rukava. Svi zainteresirani pozvani su postaviti upit na mail info@spirit-ri.hr i mogu očekivati povratnu informaciju o tome kad će biti omogućeno online emitiranje filmova.

Jedan takav online događaj nedavno je održan za otoke Krk i Rab, uz projekciju filmova u kinu Krk.

Za ulaz u HKD obavezna rezervacija i maske.

Ulaz u HKD na Sušaku na Uhvati film limitiran je na oko 50 mjesta zbog osiguravanja sigurnih epidemioloških uvjeta. Stoga svi oni koji filmove žele pogledati uživo moraju rezervirati svoje mjesto.

Uhvati film već godinama slovi za jedan od najoriginalnijih i najkvalitetnijih ovakvih programa u regiji, suorganizira se između četiri države, a prezentiran je već u pedesetak gradova. Riječka

Udruga Spirit već je godinama hrvatski partner i organizator ovog međunarodnog festivala, kojeg je pokrenula udruga KAO Parnas u Novom Sadu. Zahvaljujući njima riječka publika redovito može uživati u filmovima koji mijenjaju perspektivu gledatelja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže