Povežite se s nama

Danas je u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci održana svečana akademija u prigodi obilježavanja predstojećeg Dana policije i blagdana njenog zaštitnika, sv. Mihovila.

Prisutne uzvanike i djelatnike Policijske uprave primorsko-goranske pozdravio je načelnik Tomislav Dizdar, koji je na ovoj dužnosti odprošlog tjedna, zaželjevši svima dobrodošlicu te naveo kako će na području ove Policijske uprave u sklopu obilježavanja Dana policije biti održano niz prigodnih događanja,  a obilježavanje završava druženjem s građanima na riječkom Korzu, 29. rujna.

Zamjenik načelnika Jasmin Brkljača, u svom obraćanju prisjetio se trinaestorice policajaca iz ove Policijske uprave poginulih tijekom Domovinskog rata, u kojem je stvaran temelj hrvatske policije. Kazao je kako se danas policija stalno razvija kako bi se učinkovito borila protiv kriminaliteta te građanima pružila sigurnost potrebnu u svakodnevnom životu i radu. Izrazio je zadovoljstvo povećanjem broja obrađenih kaznenih djela te uspješnom turističkom sezonom tijekom koje je policija svojim angažmanom doprinijela percepciji Hrvatske i Primorsko goranske županije kao sigurnog turističkog odredišta. Naglasio je nastavak jačanja dobre suradnje s jedinicama lokalne i regionalne uprave i samouprave i s građanima, kao značajnog doprinosa ostvarivanju ciljeva ove Policijske uprave.

Dan policije čestitao je gradonačelnik Vojko Obersnel naglasivši kako je Rijeka grad ugodan za život, a da bi bio takav mora biti i siguran što je zajednički cilj gradske uprave i policije. Istaknuo je i razvijen partnerski odnos između Grada rijeke i Policijske uprave, posebno u segmentu preventivnih programa namijenjenih građanima svih dobi, od vrtićke pa nadalje.

U ime Primorsko-goranske županije prisutnima se obratio zamjenik župana Marko Boras Mandić, koji je svim policijskim službenicima čestitao njihov dan i zaželio uspjeh u radu, da budu na ponos svoje časne profesije. Navodeći sigurnost kao jedan od najvažnijih segmenata u turizmu, rekao je kako svi zajedno u društvu trebaju nastojati da uvjeti rada policije budu što bolji.

Povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila zaslužnim djelatnicima uručene su pohvalnice načelnika Policijske uprave primorsko-goranske za savjesno, profesionalno i odgovorno postupanje  u službi policijskim službenicima: Željku Grčku, Nikoli Ibrišimoviću, Draženu Beoviću, Kseniji Velčić, Ivici Brozoviću i Tatijani Sanković.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su policijski i državni službenici ove Policijske uprave, predstavnici pravosudnih tijela, vojske, Riječke nadbiskupije, carine, lučke kapetanije i drugih suradnika, Generalnih konzulata Republike Srbije i Italije, članovi obitelji poginulih policajaca i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, sindikata te predstavnici policijskih uprava Ljubljana, Koper i Novo Mesto iz Republike Slovenije.

U prigodnom programu nastupili su mali recitatori iz Osnovne škole Nikole Tesle iz Rijeke te polaznici i profesori riječke Glazbene škole “Ivana Matetića Ronjgova“.