Povežite se s nama

Mozaik

U Rijeci obilježeno 20 godina Hrvatskog mažoret saveza

Objavljeno

na
Svečanom skupštinom upriličenom u nedjelju u riječkoj Gradskoj vijećnici, Hrvatski mažoret savez obilježio je 20 godina rada i djelovanja. Domaćini svečanosti bile su Prve riječke mažoretkinje koje će svoju 20. godišnjicu postojanja proslaviti u lipnju ove godine, a programu su prisustvovali predstavnici i mažoretkinje iz čak 55 gradova diljem Hrvatske.

U sklopu svečanosti dodijeljene su posebne nagrade za doprinos razvoju mažoret plesa u Hrvatskoj, tako je Prvim riječkim mažoretkinjama dodijeljena nagrada za ”fair play”, a njihovoj je članici Ivani Rakić uručena nagrada za najbolju predvodnicu.

Dobitnici nagrade čestitao je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je nazočio svečanosti. Gradonačelnik je u svom obraćanju prisutnima istaknuo Prve riječke mažoretkinje kao ponos grada Rijeke, te preporučio Rijeku kao potencijalnog domaćina nadolazećeg regionalnog natjecanja mažoretkinja.

Hrvatski mažoret savez podupire i potiče rad kulturnih društava, plesnih klubova i udruga koji imaju mažoret timove. Nezaobilazan su dio protokola gotovo svih događanja bitnih za hrvatski sport, kulturu i promociju Hrvatske, a također surađuju i s najjačim inozemnim organizacijama. Savez kontinuirano radi na školovanju svojih članova te su u tu svrhu osnovane trenerska i sudačka škola čiji su predavači brojni stručnjaci iz zemlje i inozemstva. Iako se Hrvatski mažoret savez ne može ubrojiti među najstarije europske mažoret saveze, ipak je najuspješnija i najjača europska mažoret asocijacija. Aktualne europske prvakinje dolaze upravo iz Hrvatske, a tu su titulu unatrag 20 godina Hrvatice uzimale čak 15 puta.

U svečanost je sve prisutne uveo osnivač Zagrebačkih mažoretkinja te ujedno i predsjednik Europske mažoret asocijacije Alen Šćuric, prezentacijom o povijesti nastanka mažoretkinja i mažoret plesa. Nakon toga, kratki govor održala je i predsjednica Hrvatskog mažoret saveza Elizabeta Mikelj, istaknuvši kako je upravo u Rijeci, pred točno 20 godina, po prvi puta obukla odoru mažoretkinje te u njoj nastupila.

Svečanoj sjednici također su prisustvovali predsjednik županijske skupštine Erik Fabijanić, ogulinski gradonačelnik Jure Turković, gradonačelnik Bele crkve Stanko Petrović, predsjednik skupštine Bele crkve Nenad Živanović te predsjednica Saveza mažoretkinja federacije BIH  Marija Topić Ramljak. Gradonačelnik Bele crkve uručio je predsjednici Hrvatskog mažoret saveza poklon kao znak pažnje, ujedno iskazavši zadovoljstvo njihovom međunarodnom suradnjom.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram