Povežite se s nama

Vijesti

U Rijeci održan 9. Sajam cjeloživotnog učenja

Objavljeno

naU četvrtak, 3. listopada održano je otvaranje 9. po redu Sajma cjeloživotnog učenja. Sajam je održan na Korzu od 11 do 16 sati. Sveučilište u Rijeci i Narodno učilište Rijeka zajednički su predstavili programe cjeloživotnog obrazovanja, a sajam se održao pod pokroviteljstvom Grada Rijeke. Dvadesetak izlagača obrazovnih institucija predstavili su građanstvu svoje programe.

U Vijećnici Grada Rijeke održano je svečano otvaranje sajmas prigodnim programom i predavanjem za građanstvo.

U ime Sveučilišta u Rijeci pozdravnim se riječima obratila prorektorica za kvalitetu izv. prof. dr. sc. Marta Žuvić: ”Prenosim pozdrave rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije i zahvaljujem Gradu Rijeci za podršci. Sveučilište u Rijeci prepozanje važnost cjeloživotnog učenja bitnih dijelova modernog sveučilišta”.

Heni Strčić, ravnateljica Narodnog učilišta Rijeka naglasila je kako Učilište i Sveučilište kao dva partnera na ovom polju prepoznaju važnost cjeloživotnog učenja i pozvala građene da obiđu štandove na Korzu i uključe se u programe.

U ime agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Nives Vučić je podravila u ime ravnateljice i naglasila kako im he zadovoljstvo biti upravo u Rijeci te kako Agencija kontinuirano radi na i nadgleda provođenje aktivnosti vezane uz cjeloživotno učenje.

Sustav cjeloživotnog obrazovanja Sveučilišta u Rijeci predstavila je izv. prof. dr. sc. Aleksandra Deluka Tibljaš, predsjednica Povjerenstva za cjeloživotno obrazovanje Sveučilišta u Rijeci.

Projekt ”Kurikulum za razvoj osnovnih digitalnih, matematičkih i čitalačkih vještina odraslih osoba” predstavila je Davorka Schmidt iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Predavanje na temu ”Uloga baka i djedova u suvremenom djetinjstvu” održala je prof. dr. sc. Jasna Krstović, dugogodišnja profesorica Učiteljskoga fakulteta, vrsna znanstvenica u području predškolske pedagogije i baka.​

Tjedan cjeloživotnog učenja obilježava se po 13. puta i to od 30. rujna do 6. listopada 2019. godine. Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna je obrazovna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Radi se o UNESCO-ovoj inicijativi koja je pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija. Kroz brojne aktivnosti u sklopu Tjedna građane se motivira da se uključe u neki oblik učenja, pri čemu je važno istaknuti da učenje ne treba shvatiti isključivo kao formalno školovanje ili nešto što se odnosi samo na mlađu životnu dob – učiti se može i kroz razne neformalne oblike, tečajeve, radionice, predavanja, kao i samostalno ili kroz iskustvo. Učenje nije ograničeno niti na jednu životnu dob, već je važno i korisno u svim životnim razdobljima – od predškolske dobi, pa do duboke starosti.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram