Povežite se s nama

Sport

U Rijeci održan veliki turnir u uličnoj košarci, najbolji osigurali plasman na državnu završnicu

Objavljeno

na
Kinder turnir u uličnoj košarci okupio je najbolje mlade košarkašice i košarkaše Rijeke i ostalih dijelova županije, a igrao se u 3 kategorije: djevojke 2007. godište i mlađe te dječaci 2007. i 2009. godište i mlađi. Brojne talentirane košarkaške ekipe pretvorile su Rijeku u centar amaterske košarke u Hrvatskoj.

Pobjednici Kinder turnira u uličnoj košarci plasirali su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati sredinom srpnja u Splitu. Put u Split kod djevojaka osigurala je ekipa „FSV“, dok su kod dječaka slavile ekipe  „Šmekeri“ (2007.) i „Ciglari“ (2009.).

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko-edukativna manifestacija u Europi, a sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2022. godini održava se po 26. put i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (Tommy turnir u malom nogometu, Coca –Cola Cup u nogometu, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 25 godine Plazma Sportske igre mladih okupile su više od  2 milijuna djece i mladih.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram