Povežite se s nama

Mozaik

U Rijeci održana 24. dodjela plaketa “100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica”

Objavljeno

na

Na Botelu Marina održana je 24. dodjela plaketa vodećim ugostiteljima i promocija knjige projekta „100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica 2019/20“. 100 vodećih hrvatskih restorana – Restauranti Croatica projekt je poticaja kvalitete u ugostiteljstvu kroz godišnje izbore vodećih i izdavanje prateće publikacije. Iniciran je 1995. godine, a osnovna ideja bila je napraviti istraživanje tržišta koji su to restorani koji najbolje zadovoljavaju potrebe gostiju te istaknuti vodeće ne bi li se na taj način motiviralo i ostale na poboljšanje kvalitete ponude i usluge.

U 1995. godini istraživanjem je bilo obuhvaćeno oko 700 restorana, dok se 2018. godine ta brojka popela na preko 2400 restorana.

Projekt 100 vodećih hrvatskih restorana provodi poduzeće Abisal u suradnji s Udrugom hrvatskih restoratera. Uspoređujući podatke s upitnika za voditelje restorana iz godine u godinu zamijetio se porast ponude i detalja koje gosta mogu motivirati na povratak, dugoročna ulaganja u kvalitetu ponude i educiranost osoblja te brojna događanja po restoranima. Titula 100 vodećih postala je s godinama prestižna, a ugostitelji su svjesni da je i danas mogu obraniti/zaslužiti jedino ukoliko ih preporuče brojni zadovoljni gosti diljem Hrvatske. Dosadašnji nositelji titule imaju istaknutu naljepnicu Restauranta Croatica na svojim ulaznim vratima. Logo Restaurant Croatica koji se nalazi na naljepnici, ujedno je i QR kod koji otvara on-line izdanje knjige na hrvatskom i engleskom jeziku.

U ime Primorsko-goranske županije dodjeli je prisustvovao zamjenik župana Petar Mamula koji je istaknuo je važnost uloge gastronomije u turizmu svake zemlje pa tako i Republike Hrvatske. „Drago mi je da se priča o izradi Akcijskog plana i da je prepoznato kako se treba i može još puno poraditi na segmentu gastronomije, rekao je Mamula istaknuvši kako bi da se radi i o 200 najboljih restorana, kvaliteta i konkurencija bi bila jednaka kao i u slučaju 100 najboljih. Za kraj je istaknuo zadovoljstvo time što je upravo najveći broj restorana među 100 najboljih upravo sa prostora Primorsko-goranske županije.

Dodjeli je prisustvovao i državni tajnik Ministarstva turizma Ivo Bašić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram