Povežite se s nama

Danas je na Medicinskom fakultetu u Rijeci otvoren Edukativni Eko-Otok Medicinskog fakulteta, prvi Eko-Otok u Hrvatskoj.

Radi se o cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom na Medicinskom fakultetu, što predstavlja važnu fazu u realizaciji dobivanja Zelene zastave Udruge Lijepa naša. Dobivanjem zastave Medicinski fakultet biti će uključen u mrežu “Eko škola” cijelog svijeta, što nosi brojne beneficije i prepoznatljvost.

Program je započeo pozdravnom riječi voditeljice Nikoline Špolarić i doc.dr.sc. Luke Travena te predstavljanjem svrhe nastanka Edukativnog Eko-Otoka na Medicinskom fakultetu. Nakon uvodne riječi, prezentiran je i video nastanka Edukativnog Eko-Otoka te uručene zahvalnice pokroviteljima izgradnje .

„Želimo pokrenuti ovaj trend u Hrvatskoj i na našem Sveučilištu te dodatno proširiti svijest o važnosti zbrinjavanja otpada. Upravo tome će služiti Eko-Otok, kao mjesto edukacije svih generacija, a naročito najmlađih.“, izjavila je Nikolina Špoljarić voditeljica projekta u koji je uložen trud niza volontera i naravno studenata Medicinskog fakulteta. Kreativnošću, umjetničkim izražajem i uklopljenošću u okoliš Fakulteta, može se reći da je Eko-Otok jedno malo umjetničko djelo koje će osim edukativne svrhe imati i onu relaksirajuću za studente Medicinskog fakulteta koji su često pod stresom.

Nakon pozdravnih riječi uzvanici su se uputili do Eko-Otoka u dvorištu Fakulteta, gdje su uz radionice za djecu Dječjeg vrtića Potok i Scuola Elementare Dolac uživali u domjenku ekološki uzgojenih namirnica i proizvoda hrvatskih OPG-ova.