Povežite se s nama

Crna kronika

U Rijeci ponovno zaustavljen pijani muškarac i bez vozačke, dobio uvjetnu zatvorsku kaznu

Objavljeno

na

Foto: Mihaela ĐakovićPolicijski službenici Interventne jedinice policije Rijeka  nedugo poslije ponoći 4. veljače u Krešimirovoj ulici u Rijeci zaustavili su 29-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je  upravljao osobnim vozilom marke Škoda, delničkih registracijskih oznaka. Utvrđeno je da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,46 g/kg  te da nema položen vozački ispit. Također je utvrđeno kako je već u više navrata zatečen u počinjenju istovrsnog prekršaja, odnosno upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.  Osim toga,  utvrđeno je da je isteklo važenje prometne dozvole za vozilo kojim je upravljao.

Spomenuti 29-godišnjak je uhićen te su policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka protiv njega podnijeli optužni prijedlog zbog počinjenja navedenih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici (nije ishodovao osobnu iskaznicu iako mu je prethodna proglašena nevažećom u svibnju 2019. godine) i Zakona o prebivalištu (nije u zakonskom roku prijavio promjenu prebivališta).

Budući da je riječ o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja, 29-godišnjak je jučer doveden na nadležni općinski sud gdje mu je izrečena uvjetna kazna zatvora u trajanju od 10 dana i ukupna novčana kazna u iznosu od 7.200 kuna.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram