Povežite se s nama

Mozaik

U Rijeci se održava atraktivni Global Game Jam

Objavljeno

na


Global Game Jam je godišnja manifestacija za koju možda niste znali, a sigurno će vas zanimati ako volite videoigre.

U pitanju je svojevrsno natjecanje ili „hackaton“ u kojemu je cilj za jedan vikend izraditi igru od nule. Svake godine odvija se u isto vrijeme na mnogobrojnim lokacijama diljem svijeta, pa tako „jammati“ početkom veljače (3.-5.2.) možete u čak tri hrvatska grada i time postati dio najvećeg događaja ove vrste u svijetu.

Jedan od tih gradova je svakako Rijeka, sa svojom rastućom industrijom razvoja videoigara. Osim GGJ-a,  pod organizacijom Udruge proizvođača igara PGŽ odvijale su se razne manifestacije poput Art In Games festivala, GameDev MeetUp-ova, podcastova i gostujućih predavanja na IT konferencijama. Do sada se Global Game Jam održao u RiHubu, CTK i Porinu, a ovom prigodom ponovno ga ugošćuje Centar za tehničku kulturu na idealnoj lokaciji gdje se inače provode edukacije u području tehnologija. Zadnja suradnja bila je izvrsna, pa ne sumnjamo da će tako biti i ove godine. Kroz riječki GGJ nastao je pregršt jedinstvenih igara pa i prijateljstava, a nekim sudionicima je to bilo i prvo takvo iskustvo te prvi pravi korak u industriju, gdje su neki uspjeli doći do zaposlenja upravo ovim putem.

U pravilu se svi sudionici okupe u petak poslijepodne kada se prije samoga početka otkriva tema. Zadatak koji imaju u sljedećih 48 sati je udružiti svoje programerske, umjetničke i ostale vještine u cilju kreiranja igrivog rezultata do nedjelje poslijepodne. Ovo predstavlja pravi izazov, ali i dobru vježbu vlastitih sposobnosti i snalažljivosti pred vremenskim ograničenjem.

Do sada se pokazalo da, bez obzira na razinu sposobnosti svi prije ili poslije premaše inicijalne strahove. Kada se udruže artisti, programeri i svi ostali u zajedničkim snagama da naprave igru, uglavnom na kraju i uspiju.

Pozivamo Vas da i ove godine dođete i sudjelujete, te uz puno druženja i zabave, osvojite i  brojne vrijedne nagrade naših sponzora: BigBox, 3.zmaj, Dvolver, Crane 51, Fakultet informatike i digitalnih tehnologija i Akademija primijenjenih umjetnosti. Požurite, prijave su već otvorene, a više informacija možete saznati na poveznici – poručuju organizatori.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže