Povežite se s nama

Vijesti

U Rijeci se u ponedjeljak obilježava Međunarodni dan sestrinstva

Objavljeno

na
Međunarodni dan sestrinstva obilježava se svake godine 12. svibnja diljem svijeta na dan rođenja  Florence  Nightingale,  engleske  bolničarke  i  začetnice  modernog  sestrinstva.

U organizaciji Medicinske škole u Rijeci, Kliničkog bolničkog centra Rijeka, Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Thalassotherapije Opatija i Thalassotherapije Crikvenica i ove je godine u ponedjeljak 13. svibnja pripremljen zanimljiv program.

Na Jadranskom trgu od 9 do 12 sati organizirat će se zdravstvena edukacija građana i provođenje preventivnih aktivnosti učenika, studenata i medicinskih sestara koje uključuju mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi. Akciju će provoditi učenici  koji  se  školuju  za  zanimanje  medicinska  sestra/tehničar  u  Medicinskoj  školi u Rijeci i studenti sestrinstva Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

U 12 sati u gradskoj vijećnici Grada Rijeke slijedi otvaranje tribine „Medicinske sestre- glas koji vodi“ izvođenjem pjesme Arsena Dedića „Kad bi svi ljudi na svijetu“ na hrvatskom znakovnom jeziku. Nakon toga slijede predavanja s temama „Kakvo sestrinstvo nam treba?“, „Kako izgleda jedan dan buduće medicinske sestre i kako ja vidim sestrinstvo?“, „Izazovi sestrinske profesije danas“, „Nastavnik zdravstvene njege“, „Rad medicinske sestre u KBC-u“, „Uloga medicinske sestre u domu zdravlja i u koncesiji“, „Rad medicinskih sestara u Thalassotherapiji Opatija“, „Sestrinstvo u Specijalnoj bolnici Thalassotherapiji Crikvenica“, „Uloga medicinske sestre – zdravstvene voditeljice u jaslicama i dječjim vrtićima“. „Što studenti sestrinstva misle i kakav stav imaju o sestrinstvu?“.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram