Povežite se s namaDjelatnici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 33 godine zbog sumnje da su počinili kaznena djela iz domene zlouporaba droga. Jednog od njih policija je zatekla 18. svibnja na području Rijeke tijekom predaje ukupno 11,70 grama droge marihuana 26-godišnjem hrvatskom državljaninu. Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je saznala kako je spomenutu drogu prodao prvoosumnjičeni 33-godišnjak, a uz posredovanje zatečenog 33-godišnjaka.

Prvoosumnjičeni 33-godišnjak također se sumnjiči da je drogu prodavao u više navrata. Obavljenom pretragom doma i drugih prostorija te vozila prvoosumnjičenog pronađeno je i oduzeto ukupno 211,80 grama droge marihuana pakirane u nekoliko paketića različite težine, 2,10 grama droge hašiš i 0,20 grama droge kokain, dvije digitalne vage, mobiteli, više stotina kuna i drugi predmeti. Cijeni se da bi 33-godišnjak prodajom oduzete droge na ilegalnom tržištu ostvario protupravnu imovinsku korist od najmanje 21.000 kuna.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama prvoosumnjičeni 33-godišnjak je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Za isto kazneno djelo prijavljen je i drugi 33-godišnjak, dok je protiv 26-godišnjaka podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.