Povežite se s nama

Crna kronika

U Rijeci uhićen muškarac kojeg traži austrijska policija zbog profesionalne teške prijevare

Objavljeno

na
Jučer je u Rijeci u suradnji policijskih službenika Policijske postaje Opatija i austrijske policije iz Beča uz koordinaciju Službe za međunarodnu policijsku suradnju, Uprave kriminalističke policije, uhićen 34-godišnji hrvatski državljanin za kojim je Državno odvjetništvo u Beču, 30. listopada 2019., raspisalo europski uhidbeni nalog. Riječ je o osumnjičeniku za počinjenje kaznenog djela profesionalne teške prijevare iz austrijskog Kaznenog zakona.

Naime, 34-godišnjak je u protekle dvije godine u Republici Austriji prijavio lažno imovinsko stanje, pa mu je iz austrijskog Državnog proračuna isplaćeno oko 40 000 eura namijenjenih za svakodnevni život, iako ima registriranu tvrtku u drugoj državi veće materijalne vrijednosti. Također se sumnjiči da je počinio više prijevara na štetu nekoliko tvrtki u Austriji kojim kaznenim djelima je počinio ukupnu materijalnu štetu od najmanje 210.000 eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja uz europski uhidbeni nalog istovremeno je izvršen i europski istražni nalog Državnog odvjetništva u Beču.  Tom je prilikom pretragom doma i prostorija, koje 34-godišnjak koristi na opatijskom području, pronađena razna dokumentacija koja se dovodi u vezu s počinjenjem navedenih kaznenih djela.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, a po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci, 34-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram