Povežite se s nama

Crna kronika

U Rijeci uhićen muškarac zbog prisvajanja više od 2,2 milijuna kuna od klijenata banke

Objavljeno

naHrvatski državljanin, starosti 59 godina predan je pritvorskom nadzorniku nakon opsežnog kriminalističkog istraživanja kojeg su proveli policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci. Spomenuti se sumnjiči za šest kaznenih djela, počinjenih u svojstvu voditelja poslovnice novčarske ustanove na području Primorsko-goranske županije.

Policija ga sumnjiči da je od siječnja 2010. do kraja 2018. godine protupravno prisvojio oročena devizna sredstva klijenata te u svezi navedenoga krivotvorio dokumentaciju. U jednom je slučaju u poslovnom sustavu prikazao gotovinsku isplatu deviznih sredstava klijentici, dok je u dva slučaja klijentima izdao krivotvorene potvrde o stanju njihovih oročenih deviznih sredstava.

Zlouporabivši položaj i ovlasti voditelja poslovnice pribavio si je protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu većem od 2,2 milijuna kuna. Počinjenjem kaznenih djela oštetio je 69-godišnju hrvatsku državljanku i dvoje stranih državljana.
Mjerodavnom državnom odvjetništvu kazneno je prijavljen za tri kaznena djela zlouporaba položaja i ovlasti i tri kaznena djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Napominjemo da se kriminalističko istraživanje nastavlja, a navedeno je nastavak prethodnog kriminalističkog istraživanja provedenog zbog počinjenja kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta u razdoblju od kolovoza 2013. do kraja 2018. godine. Kaznenim djelima počinjenim u navedenom razdoblju pribavio si je protupravnu imovinsku korist od oko 10,3 milijuna kuna, oštetivši šestero stranih državljana i novčarsku ustanovu u čijoj poslovnici je obavljao poslove voditelja.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram