Povežite se s nama

Vijesti

U riječkoj bolnici nema “buntovnika” koji odbijaju testiranje na koronavirus

Objavljeno

na
Zaposleni u sustavu zdravstva i socijalne skrbi već dulje vrijeme ne mogu obavljati posao na svom radnom mjestu ukoliko ne posjeduju Covid potvrdu, odnosno ukoliko nisu cijepljeni, imaju potvrdu o preboljenju ili se redovno prema rasporedu testiraju.

U Hrvatskoj je zbog toga već više osoba dobilo otkaz ugovora o radu u sustavu socijalnog sustava, a ista takva odluka priprema se i za zaposlene u nekim većim bolnicama diljem Hrvatske.

Provjerili smo kakvo je stanje po tom pitanju u KBC-u Rijeka, gdje je već od ranije poznato da je ipak veći postotak zaposlenih prihvatio cjepivo protiv koronavirusa u usporedbi s ostalim bolnicama u Hrvatskoj.

Na Fiumanov upit ima li u KBC-u Rijeka zaposlenika koji odbijaju testirati se na koronavirus, vrlo brzo stigao je negativan odgovor.

“KBC Rijeka nema zaposlenika koji se odbijaju testirati”, odgovorio je kratko Rukovoditelj Službe za informacijske poslove, međunarodnu i intersektorsku suradnju KBC-a Rijeka, Edi Jurković.

Time se još jednom pokazalo kako je u našoj županiji ipak nešto odgovorniji pristup prema aktualnoj situaciji. Podsjetimo, PGŽ je na vrhu u Hrvatskoj po broju cijepljenog odraslog stanovništva, iako je i dalje to daleko od željenih 70-80 posto.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže