Povežite se s nama

Vijesti

U riječkoj bolnici nema “buntovnika” koji odbijaju testiranje na koronavirus

Objavljeno

na
Zaposleni u sustavu zdravstva i socijalne skrbi već dulje vrijeme ne mogu obavljati posao na svom radnom mjestu ukoliko ne posjeduju Covid potvrdu, odnosno ukoliko nisu cijepljeni, imaju potvrdu o preboljenju ili se redovno prema rasporedu testiraju.

U Hrvatskoj je zbog toga već više osoba dobilo otkaz ugovora o radu u sustavu socijalnog sustava, a ista takva odluka priprema se i za zaposlene u nekim većim bolnicama diljem Hrvatske.

Provjerili smo kakvo je stanje po tom pitanju u KBC-u Rijeka, gdje je već od ranije poznato da je ipak veći postotak zaposlenih prihvatio cjepivo protiv koronavirusa u usporedbi s ostalim bolnicama u Hrvatskoj.

Na Fiumanov upit ima li u KBC-u Rijeka zaposlenika koji odbijaju testirati se na koronavirus, vrlo brzo stigao je negativan odgovor.

“KBC Rijeka nema zaposlenika koji se odbijaju testirati”, odgovorio je kratko Rukovoditelj Službe za informacijske poslove, međunarodnu i intersektorsku suradnju KBC-a Rijeka, Edi Jurković.

Time se još jednom pokazalo kako je u našoj županiji ipak nešto odgovorniji pristup prema aktualnoj situaciji. Podsjetimo, PGŽ je na vrhu u Hrvatskoj po broju cijepljenog odraslog stanovništva, iako je i dalje to daleko od željenih 70-80 posto.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

12.05.2023.
Obavještavamo korisnike parkirališta u Ulici Senjsko pristanište da će u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine od 07 do 18 sati na snazi biti privremena zabrana parkiranja, na istočnom dijelu parkirališta uz ogradu i na kružnom toku na spoju s Demetrovom ulicom, zbog prolaza autobusa radi transfera putnika s kruzera. Vozila zatečena na navedenoj lokaciji premjestiti će specijalno vozilo “pauk”.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram