Povežite se s nama
Policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske izuzeli su streljivo, koje je prije dva dana pronađeno u moru na dubini od 15 metara prilikom radova u riječkoj luci. Riječ je o topničkom streljivu njemačke proizvodnje, kalibra 88 milimetara, a dužine oko jedan metar, za koje se pretpostavlja da je zaostalo iz Drugog svjetskog rata. Spomenuto streljivo zbrinut će se prema pravilima struke.

I ovom prilikom policija poziva građane, koji još uvijek nelegalno posjeduju oružje, streljivo ili druga eksplozivna i opasna sredstva, da ih ne ostavljaju na otvorenim mjestima u prirodi ili na odlagalištima otpada,  već da ih dragovoljno predaju policiji.

Podsjećamo k tome kako je u sklopu  akcije Ministarstva unutarnjih poslova »Manje oružja, manje tragedija« moguće dragovoljno predati oružje i druge opasne predmete bez ikakvih prekršajnih ili  kaznenih sankcija.  Detaljnije informacije o dragovoljnoj predaji oružja i eksplozivnih sredstava mogu se dobiti na besplatan broj telefona 0800 8892.