Povežite se s nama

Vijesti

U Rijeku jutros stigla dva velika kruzera i desetak jedrenjaka

Objavljeno

na
Od ranih jutarnjih sati „gužvovito“ je u riječkoj luci, gdje uplovljavaju dva velika kruzera, Mein Schiff 5 i Marella Explorer 2 te više od deset manjih kruzera-jedrenjaka ID Rive Toursa, s više od 4500 putnika i 1600 članova posade.

Kako bi se gosti s kruzera osjećali  dobrodošlo i ugodno u Rijeci za to su se pobrinuli Turistička zajednica grada Rijeke i Turistička zajednica Kvarnera zajedno s Lučkom upravom Rijeka, koji su dočekali goste u veselom ritmu s prigodnim poklonima i informativnim brošurama za što kvalitetnije provedeno vrijeme u našem gradu.

Za goste kruzera organizirani su brojni izleti, od kojih se najviše njih odlučuje za Rijeku i okolicu, a nešto manji dio za otok Krk, Istru i Zagreb. Najveći dio gostiju koji ostaje u Rijeci posjećuje Trsat te uživa u organiziranim razgledima užeg centra grada, gdje posjećuju brojne kulturno-povijesne znamenitosti, tržnicu i muzeje, a šetnju Korzom iskoristit će za obavljanje shoppinga i kupnju suvenira u brojnim prigodnim trgovinama u gradu.

Dolaskom kruzera Rijeka se promovira ne samo kao turistička destinacija već kao i prepoznatljiva kruzing destinacija, koja se potpuno opravila nakon pandemije i vratila se u još boljem izdanju od izvrsne predpandemijske godine 2019., koja je bila sjajna za kruzing u Rijeci.

Do kraja godine očekujemo još nekoliko brodova za kružna putovanja i to u slijedećim terminima, 13. i 27.8, 24. i 30.9., 22. i 28.10. te 14.11., što je svakako dobra najava za izvrsnu post sezonu i potpuni opravak tog segmenta tržišta.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

12.05.2023.
Obavještavamo korisnike parkirališta u Ulici Senjsko pristanište da će u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine od 07 do 18 sati na snazi biti privremena zabrana parkiranja, na istočnom dijelu parkirališta uz ogradu i na kružnom toku na spoju s Demetrovom ulicom, zbog prolaza autobusa radi transfera putnika s kruzera. Vozila zatečena na navedenoj lokaciji premjestiti će specijalno vozilo “pauk”.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram