Povežite se s namaU četvrtak u Rijeku dolazi kruzer “Seabourn Encore”, što je prvi dolazak i broda i kompanije Seabourn Cruises u Rijeku.
Seabourn Cruises dio je Carnival grupacije, a fokusirani su na ponudu luksuznih krstarenja u all-inclusive aranžmanima. Osnovani su 1986. godine, a sjedište im je u Seattleu.

“Seabourn Encore” izgrađen je 2016. godine u talijanskom Fincantieriju, a kuma mu je bila engleska pjevačica Sarah Brightman. Brod plovi pod zastavom Bahama. Dugačak je 210, a širok 36 metara.

Na brodu je 450 članova posade koji se brinu za 604 gosta. Smještaj je organiziran u 266 kabina. Zapravo ispravnije je reći apartmana, jer su na brodu samo apartmani, a svaki od njih ima privatni balkon. Najveći apartman (Grand suite) ima čak 156 kvadratnih metara prostora. Brod ima četiri takva apartmana

Na brodu je sve podređeno gostima. Sve je u all-inclusive ponudi. Postoje brojni restorani, barovi, kafići, klubovi a za sport, odmor i rekreaciju na raspolaganju imaju bazene, spa, wellness centar i mnoge druge sadržaje.

U Rijeku stiže u sklopu putovanja 22 noći / 23 dana od Pireja do Venecije, a od hrvatskih luka, u utorak je bio u Dubrovniku, srijedu je na Hvaru, a u četvrtak će stići u Rijeku.

Prijavljeni gaz broda je 6.8 metara što znači da će biti vezan na riječkom lukobranu od 8 do 18 sati, javlja portal Brodovi u Rijeci.