Povežite se s namaU četvrtak i petak, 5. i 6. svibnja, u riječkoj Filodrammatici (Korzo 28, prvi kat) gostuje Joey Skaggs, newyorški umjetnik i jedan od očeva medijskih podvala! Najveća noćna mora svakog novinara koji iole drži do svoje reputacije na dva dana dolazi u Rijeku, gdje će se u predavanju osvrnuti na svoj dugogodišnji rad u polju zbijanja šala, te održati radionicu o aktivizmu i načinima manipulacije medijima u svrhu raskrinkavanja sveopćeg licemjerja i naglašavanja društvenih problema.

U ovo vrlo doba kada se satiru na našim prostorima gotovo tjera u podzemlje, ne propustite upoznati ovog osebujnog šaljivdžiju sa sto lica i persona o kojem je snimljen dokumentarni film Art of the Prank – the Movie

Predavanje i radionica održat će na engleskom jeziku.
Ulaz je besplatan.

ČINITI RAZLIKU: UMJETNOST I MEDIJSKI AKTIVIZAM
predavanje / prezentacija
četvrtak, 5. svibanj 2016., 20:00 sati
Galerija Filodrammatica, Korzo 28/1, Rijeka

Napustite svaku unaprijed zamišljenu ideju o informativnim medijima. Pripazite da vam vilica ne udari o pod i oči ne ispadnu od nevjerice kada vidite Skaggsa kako u raznoraznim maskama i personama neprestano budalama pravi ljude čiji je posao da nikada ne budu prevareni. Uz pomoć opširne video dokumentacije Skaggs će razotkriti priče iza svojih najprovokativnijih i najuspješnijih uradaka…

DRUŠTVENI AKTIVIZAM KROZ MANIPULACIJU MEDIJIMA
radionica
petak, 6. svibanj 2016., 11:00 – 15:00 sati
Galerija Filodrammatica, Korzo 28/1, Rijeka

Radionica je predviđena za 10 – 15 ljudi, stoga svoje mjesto obavezno rezervirajte putem e-maila na dubi@drugo-more.hr.

Radionica se temelji na kolegiju Ometanje kulture i medijski aktivizam (Culture Jamming and Media Activism) kojeg je Joey Skaggs razvio i predavao na Odsjeku za medijske komunikacije na Školi za vizualne umjetnosti u New Yorku.

Polaznici radionice odabrat će društvena pitanja koja ih zabrinjavaju, analizirati ciljanu publiku te zasnovati i možda ostvariti plan za društvenu akciju putem manipuliranja medijima.