Povežite se s namaU Ronjgima je održana svečana akademija povodom 24. obljetnice Općine Viškovo. U ime Primorsko-goranske županije svečanosti su prisustvovali župan Zlatko Komadina i pročelnik Ureda Županije Goran Petrc.

Župan Zlatko Komadina načelnici Sanji Udović poklonio je monografiju “Čudesno lijepa”, a u svom obraćanju istaknuo Viškovo kao jednu od općina s najjačim poduzetništvom u državi.

“Općina Viškovo ima puno perspektive i mogućnosti za daljnji razvoj i vjerujem da će tako biti. Viškovo je iznijelo veliki teret solidarnosti sa svim gradovima i općinama naše županije, podnoseći neriješeno pitanje komunalnog otpada koje je, srećom pri kraju. Trajalo je predugo, ali i to predugo je prvo u Hrvatskoj. I na tome možemo svjedočiti da što zajednički pokrenemo, zajedno ćemo i završiti”, rekao je župan.

Kao ključne projekte koji očekuju Viškovo, najmlađu hrvatsku općinu, načelnica Udović istaknula je izgradnju novih jaslica i OŠ Marinići, naglasivši da će dovršetak ceste D427 omogućiti daljnje usavršavanje prometne mreže.

Uz pregled ostvarenih i planiranih aktivnosti, svečana akademija bila je prilika za uručenje općinskih nagrada. Nagradu za životno djelo dobila je Natalija Mladenić za vođenje Crvenog križa Viškovo i dugogodišnji humanitarni rad. Nagrađeni su i Ljilja Ivkić, Zorka Rubeša, Sara Pešut, Patrik Martinović, Odbojkaški klub Sv. Matej i Rukometni klub Viškovo.