Povežite se s nama
U razdoblju  od 2. do 5. prosinca  na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano je 11 sudara vozila sa životinjama. U sudarima su sudjelovali vozači osobnih i teretnih vozila na području Delnica, Gornjeg Jelenja, Lovrana, Novog Vinodolskog, Pašca kod Rijeke, Ravne Gore i Vrbnika na Krku na čija vozila je naletjela srneća divljač. Osim sa srnećom divljači, dogodio se i sudar s veprom u kojem je sudjelovao vozač osobnog vozila na cesti u blizini tunela Učka. Uz divljač na cesti, zabilježena su i dva sudara vozača osobnih vozila s domaćim životinjama, kravom i ovcom na području Njivica na Krku i na Čavlima.

U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih događaja,  upozoravamo vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim satima, te da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Isto tako molimo vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, poglavito na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Policija napominje da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.