Povežite se s namaU petak 4. rujna na bazenima Kantrida u Rijeci održano je prvo Međunarodno polufinale ovogodišnjih Jadranskih igara. Šest odličnih ekipa natjecalo se za što bolji plasman koji bi ih odveo u Biograd na Moru, a najuspješniji i najbliži Biogradu nakon prvog polufinala su ekipa iz Maribora (Slovenija) koji su pobjedili u prvom ovogodišnjem Međunarodnom polufinalu.

Prepun bazen na Kantridi i nikada bolji navijači koji su od početka do kraja glasno bodrili svoje ekipe, ali i protivničke kada je bilo potrebno te time pokazali zajedništvo i pravi duh Jadranskih igara ono su po čemu ćemo najviše pamtiti prvo Međunarodno polufinale Jadranskih igara. Ekipe Skopje (Makedonija), Niš (Srbija), Maribor (Slovenija), Harkany (Mađarska), Neum (Bosna i Hercegovina) te Pag (Hrvatska) snage su odmjerili u igrama streličari, spašavanje turistkinje, leteći vaterpolo, pršut, vino i veslo.
Domaćini natjecanja, Pažani, od početka su slovili za najveće favorite no na probleme su naišli već u prvoj igri. Od starta pak se s druge strane slovenska ekipa iz Maribora nametnula kao potencijalni pobjednici što im je i na koncu natjecanja i uspjelo. Pag je tako ovog puta ostao bez zlata, no atmosfera koju su stvorili njihovi mnogobrojni navijači vjerojatno je prekrila i ono malo tuge koja se možda javila kod ekipe zbog gubitna onog najvišeg trona na jučerašnjem natjecanju. Maribor je na koncu slavio s ukupno 57 bodova, Pag je osvojio drugo mjesto s ukupno 45 bodova, a Skopje se domoglo trećeg mjesta s ukupno 36 bodova.

Najnapetiji trenutci igara koji su publiku digli na noge bile su igre leteći vaterpolo gdje su se najviše iskazali Pažani i ekipa iz Skopja koji su atraktivnim vezanim potezima pokazali kako se vaterpolo treba igrati te igra veslo u kojoj su Mariborčani bez premca bili najbolji, najuigraniji i najsinkroniziraniji te su s lakoćom pobjedili konkurenciju i osvojili maksimalan broj bodova.
Nakon prvog Međunarodnog polufinala, na redu je drugo i to već u nedjelju 6. rujna gdje će snage odmjeriti novih šest ekipa u borbi za prolaskom u Biograd na Moru – Herceg Novi (Crna Gora), Igalo (Crna Gora), Solin (Hrvatska), Moconesi (Italija), Bad Radkersburg (Austrija) te Velenje (Slovenija). U veliko Međunarodno finale plasirat će se šest najboljih zemalja po ukupnom zbroju bodova iz oba polufinala. Ne sumnjamo da će i natjecanje u nedjelju biti napeto i zanimljivo što za publiku, ali i za natjecatelje koji s nestrpljenjem iščekuju rezultate drugog polufinala kako bi konačno saznali imena ovogodišnjih Međunarodnih finalista koji će idući tjedan zaigrati Jadranske igre u Biogradu na Moru.