Povežite se s nama


Crvene zastave u zraku i spasioci sa zviždaljkama na tršćanskoj plaži podigli su uzbunu zbog noćne more gotovo svakog kupača – u blizini obale je viđen morski pas.

Prvi su ga opazili supružnici Ezio Di Francesco i Nella Esposito, koji su u Trst došli na ljetovanje. Oboje su se sunčali na plaži kada su u moru primijetili nešto neobično.

“Najprije smo vidjeli crni obris odmah ispod površine, a zatim se pojavila i karakteristična peraja. Izronio je na manje od 20 metara od plaže, a po našoj procjeni, bio je dug između metar i pol i dva metra”, ispričali su za tršćanski Il Piccolo uplašeni supružnici.

Morskog psa je vidio i lokalni ribar Alessandro Cralli, koji je plivajući nadomak obale nekoliko metara od sebe opazio opasnog predatora. Premda ga nije vidio na površini, ribar je uvjeren kako je riječ o baš morskom psu, a ne nekoj drugoj velikoj ribi ili dupinu.

Obaviješteni su djelatnici Obalne straže i Lučke kapetanije koji su odmah izašli na mjesto događaja. Brod Obalne straže je neko vrijeme patrolirao u blizini mjesta na kojem je morski pas viđen. Usprkos pozivima spasilaca s plaže i naredbama posade broda, neki kupači su ostali u moru, javlja Index.hr.