Povežite se s nama

Vijesti

U središtu Marinića uređena nova javna površina

Objavljeno

na


U Marinićima kao najvećem viškovskom naselju uspješno je privedena kraju još jedna značajna investicija. Riječ je o izgradnji nove javne površinena nešto manje od 1300 četvornih metara površine u samom središtu Marinića neposredno uz kružni tok. Investicija je vrijedna nešto više od 2 milijuna kuna s PDV-om, a radove je izvela tvrtka Goran graditeljstvo.

U sklopu ove investicije, u Marinićimaje izgrađena i obilježena manja parking površina te riješeno pitanje oborinske odvodnje na bočnim prilazima novoj javnoj površini. Obnovljena je i javna rasvjeta, a ujedno su postavljene i nove elektroinstalacije. U središtu nove javne površine mjesto je našao i manji pješački trg na kojem je postavljena urbana oprema. Cijela površina je i popločena te hortikulturno uređena. Nova javna površina je u potpunosti prilagođena i za osobe smanjene pokretljivosti. Rezervirano je i mjesto za buduću punionicu za električne automobile.

„Posebna vrijednost ove investicije u Marinićima je u tome što smo u sklopu ovih radova izveli kompletnu pripremu za buduću mini tržnicu koja će dodatno oplemeniti novu javnu površinu. Time će mještani najvećeg viškovskog naselja dobiti sadržaj kakav dosad nisu imali, a vjerujem da će na tržnici svoj interes naći i neki od lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava za plasman svojih proizvoda. Osim toga, izgrađena su i prijeko potrebna mjesta za parkiranje, a i samo naselje puno ljepše izgleda.“, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović.

Što se tiče buduće mini tržnice, u tijeku je nabavka kioska koji će se svojim izgledom uklopiti u okolni prostor i time zaokružiti priču oko nove javne površine. Uskoro slijedi i raspisivanje javnog natječaja za zakup javne površine i navedenih kioska.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram