Povežite se s nama

Crna kronika

U srijedu 55 vozača kažnjeno zbog nekorištenja pojasa

Objavljeno

na

Jučer su policijski službenici na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli opsežnu akciju nadzora u prometu. Akcijom je posebno nadzirano korištenje sigurnosnog pojasa i mobitela u vožnji te pravilna uporaba pokazivača smjera, kao i promet vozilima u raskrižjima.

Tijekom trajanja akcije od 7 do 12 sati ukupno je kontrolirano 335 vozila i evidentirano počinjenje 129 prekršaja vozača. Od tog broja najveći broj prekršaja, njih 55, odnosi se na nekorištenje sigurnosnog pojasa u vožnji i to 52 na vozače u osobnim vozilima, a tri su prekršaji vozača teretnih vozila.

Zatim slijede 34 prekršaja vozača koji su na nepropisan način koristili mobitel u vožnji. Uz navedeno zabilježeno je i sedam prekršaja prekoračenja brzine, i to pet prekršaja do 10 km iznad dopuštenog ograničenja kretanja te dva prekršaja vožnje od 10 do 20 km veće brzine kretanja od propisane.

Također su tijekom akcije zabilježena i četiri prekršaja vozača koji nisu u vožnji koristili obvezni svjetlosni pokazivač smjera, tzv. žmigavac,  a i dva prekršaja vozača koji nisu koristili svjetla na vozilima u vožnji.  Uz to su evidentirana dva vozača u prekršaju nepropisnog pretjecanja i zaobilaženja te jedan vozač koji je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita.

Akcija je provedena kako bi se povećalo opće stanje sigurnosti u prometu, ali i zbog podizanja svijesti svih sudionika u prometu, posebice vozača, za potrebom  apsolutnog poštivanja svih prometnih pravila i propisa.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram