Povežite se s nama


Na Međunarodni dan roditelja, 1. lipnja 2016. godine u 18 sati na riječkom Kontu lokalne organizacije okupljene u Inicijativu Hrvatska može bolje iskazat će svoju podršku Cjelovitoj kurikularnoj reformi temeljenoj na stručnosti te učiteljicama i učiteljima koji su u noj sudjelovali.

Rijeka je jedan od dvanaest gradova u Hrvatskoj u kojem će biti organiziran prosvjed, a organiziraju ga udruge Delta, SOS telefon – grad Rijeka, Kombinat, Filmaktiv i PaRiter kao dio inicijative Hrvatska može bolje.

Inicijativa Hrvatska može bolje naglašava kako je obrazovanje prioritet hrvatskog društva te da se obrazovanje treba temeljiti na znanosti i činjenicama, ne dogmama. Stručnjaci i stručnjakinje trebaju nositi reformu školstva te su dobro obrazovanje, ekspertiza i ljudski resursi ključni za budućnost Hrvatske.

Izravni i neskriveni politički utjecaj doveo je u pitanje provedbu Cjelovite kurikularne reforme. Pod „argumentom“ navodnog povećanja kvalitete i dijaloga u provedbu reforme najznačajnijeg sektora uključuju se ljudi prema političkoj liniji i političkim direktivama nasuprot 340 učiteljica i učitelja, stručnjakinja i stručnjaka koji su izabrani na temelju javnoga poziva. Kakva je škola danas, Hrvatska je sutra – stoga, Inicijativa poziva sve građanke i građane Rijeke i okolice da u srijedu, 1. lipnja 2016. godine dođu na Kont i iskažu podršku sustavnoj i kvalitetnoj provedbi reforme obrazovanja, poručuju organizatori.