Povežite se s nama


U organizaciji Hrvatskog muzeja turizma i Parkova d.o.o. Opatija u srijedu 11. siječnja 2017.g. u 19 h u Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” u Opatiji biti će otvorena izložba fotografija Vasje Pinzovskog, izvijestili su iz Hrvatskog muzeja turizma.

Fotograf Vasja Pinzovski, priznati riječki fotograf pejzažne fotografije, autor je niza fotografija s motivima opatijskih parkova. Fotografije su nastale za potrebe prezentacije Grada Opatije i gradskih parkovnih površina na 23. Međunarodnoj smotri turizma, filma, krajobraza i 19. Međunarodnom festivalu turističkog filma, koji su održani od 10. do 12. studenoga 2016. u Solinu.

Riječ je o izboru od 40 fotografija Opatije viđene okom umjetnika, zbog kojih je Opatija dobila i nominaciju za prestižnu titulu Međunarodni zlatni cvijet – CiB 2017.

Naime, prilikom dodjele međunarodnih turističkih nagrada, Opatija je izabrana kao hrvatski kandidat za nagradu Međunarodni zlatni cvijet čime je tom gradu ukazana velika čast, ali i potvrđena činjenica da se Opatija svrstava u sam vrh parkovne arhitekture Hrvatske.

Službeno stručno povjerenstvo nagrade Zlatni cvijet Opatiju će obići tijekom 2017. godine, kada će ocijeniti prvu damu hrvatskog turizma. Zlatni cvijet je međunarodno natjecanje u sklopu kojeg se osim uređenosti i ljepote nekog grada, hortikulture, kvalitete života građana, ocjenjuje i kvaliteta uređenosti parkovne arhitekture, čistoća grada te korištenje i promocija obnovljivih izvora energije odnosno održivog razvoja mjesta.