Povežite se s nama
U srijedu, 19. srpnja s početkom u 21 sat i 30 minuta u Kružnoj ulici će se prikazati koncertni film «Stop Making Sense» u režiji Jonathana Demmea. «Stop Making Sense» slovi za najbolji koncertni film svih vremena i zbog izvanredno postignutog ‘suživota’ glazbe i filma.

Film «Stop Making Sense» zabilježio je inovativan koncertni film rock grupe Talking Heads. David Byrne prvi dolazi na pozornicu, a pridružuju mu se Jerry Harrison, Tina Weymouth i Chris Frantz. Počevši s legendarnom «Psycho Killer», bend nas kroz osamnaest pjesama oduševljava glazbom, riječima, plesom i kostimografijom.

Jonathan Demme je rođen 22. veljače u Baldwinu (Long Island, New York) te je preminuo 26. travnja 2017. godine. Poznat je kao redatelj i producent filma «Kad jaganjci utihnu» (1991), «Philadelphia» te «Mandžurijski kandidat» (2004).

Projekcija filma «Stop Making Sense» održava se u suradnji s američkim udruženjem Art House Convergence te povodom međunarodnog programa #CelebrateDemme – prisjećanja na nedavno preminulog redatelja Demmea. Manifestacija se održava diljem Sjedinjenih Amaričkih Država, Kanade te u Hrvatskoj u Rijeci u srijedu, 19. srpnja 2017. Film će biti prikazan u Kružnoj ulici u Rijeci, a ulaz je slobodan.

https://www.art-kino.org/hr/film/stop-making-sense