Povežite se s nama

Sport

U subotu će Rijeka i Liburnija ugostiti prvi hrvatski Ironman triatlon Liburniaman

Objavljeno

na

Pauković
S Preluka u subotu, 15. kolovoza 2020. godine u 6 sati ujutro starta prvi hrvatski Ironman triatlon pod nazivom Liburniaman Extreme Triathlon u kojemu sudjeluje tridesetogodišnji riječki triatlonac i član TK Matulji, Domagoj Pauković.

Prva etapa je plivanje 3.8 km na relaciji Preluk- novoizgrađeni hotelski kompleks Hilton-Preluk, druga 180 km biciklizam i to sa 3.000 m uspona na trasi Preluk-Vozilići-Vojak-Vozilići-Lovran, a treća maraton (42,2 km) od Lovrana do Brseča, s ciljem na Preluku. 

Organizator utrke ujedno je i njen jedini sudionik Domagoj Pauković kojemu će se na pojedinim dionicama kao podrška pridružiti brojni sportaši iz Rijeke i okolice. 

Pauković je riječki triatlonac i član TK Matulji koji je, u samo pet godina bavljenja ovim sportom, završio 7 Ironmana i 30 Half Ironmana.

Na ideju o organizaciji prvog hrvatskog Ironman triatlona Domagoj je došao u trenutku otkazivanja ovogodišnjih utrka, zbog pandemije korona virusa, za koje se pripremao. To su utrke IM Lanzarote (svibanj), IM Frankfurt (lipanj) i legendarni Embrunman-  jedan od najtežih triatlona na svijetu, prvotno zakazan za 15. kolovoza u francuskom Embrunu. 

Liburniaman Extreme Triathlon predstavlja iznimno zahtjevnu stazu na kojoj je biciklistički segment od 180 km najteži, s obzirom da obuhvaća uspon na vrh Učke te da ukupan uspon iznosi 3.000 m.

Nakon plivanja Domagoj biciklom kreće od Preluka do Vozilića, u Ičićima kreće uspon na Vojak odakle se spušta u Ičiće te ponovno ide do Vozilića, a staza završava u Lovranu (Peharovo). Tamo  slijedi prijelaz na posljednji dio utrke, odnosno maraton (42,2 km) od Lovrana do Brseča, gdje će biti okret, a potom slijedi povratak na Preluk, gdje utrka i završava. 

Tijekom cijele utrke Domagoja će podržati ekipa iz TK Matulji i TK Rival, a za okrjepne stanice će se pobrinuti OPG Kovačević.

Okvirna satnica utrke:

Start: plaža Preluk 6 sati

Tranzicija 1 (prijelaz s plivanja na bicikl): plaža Preluk 7 sati

Vozilići 8.10, Ičići 9.10 (1. okrjepa), Poklon 10.10 (2. okrjepa), Vojak 10.45, Ičići 11.15 (Ika 3. okrjepa), Vozilići 12.15, Lovran (Peharovo) 13.00.

Tranzicija 2 

Maraton 42,2 km- start

Lovran (Peharovo) 13.00, Brseč, okret na 16. km oko 14.20, Mošćenička Draga 25. km 15.00, Lovran 32. km 15.40

Preluk- FINISH 42,2 km oko 16:40

Podsjetimo kako je Pauković 10. travnja ove godine, uz Pavla Kruljca iz sportsko-rekreacijskog kluba Alba i Leona Kamenskog iz  sportsko-rekreacijskog kluba Rika, uspješno završio atraktivan, ali nimalo lagan izazov Everesting. Riječ je o svjetski poznatom izazovu u kojemu sportaši izaberu neku lokaciju na koju se neprekidno uspinju dok ne ostvare visinu Mount Everesta od 8.848 metara, što je trojac učinio na riječkim Trsatskim stubama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram