Povežite se s nama


U subotu, 26. svibnja 2018. godine, u 11 sati, u sklopu manifestacije Riječki zeleni tjedan, u Kazališnom parku (ispred HNK Ivana pl. Zajca) održat će se performans “Stižu predsjednice, očistimo kazalište!”.

Performans je uvod u predstavu HNK Ivana pl. Zajca „Predsjednice“, a izvest će ga zaposlenici HNK Ivana pl. Zajca i studenti Glume i medija Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Naime, HNK Ivana pl. Zajca 28. svibnja na scenu postavlja novu dramsku premijeru „Predsjednice”, poznatog austrijskog dramatičara Wernera Schwaba. U „Predsjednicama” autor na scenu dovodi tri lika Ernu, Gretu i Marišku, čistačice našeg smeća, ali i naše nečiste savjesti.

U sklopu performansa sudionici će čistiti kazalište i okoliš kazališta. Okupljenoj publici će se ponuditi da se uključe i za to će dobiti besplatne ulaznicu za predstavu “Predsjednice”.

Sudjeluju: Sendi Bakotić, Sara Blažić, Ana Marija Brđanović, Marta Čaržavec, Martin Grđan, Mario Jovev, Tonka Mršić, Gala Nikolić, Anja Sabol, Deni Sanković, Romina Tonković, Vanda Velagić, Nataša Veselinović, Nina Sabo, Valentina Lončar, uz intendanta HNK Ivana pl. Zajca dr. sc. Marina Blaževića i ravnateljice i ravnatelje umjetničkih grana.

Performans je dio manifestacije Riječki zeleni tjedan organiziran u sklopu manifestacije EU Green Week Europske komisije s naglaskom na temu „Zeleni gradovi za zeleniju budućnost”.