Povežite se s namaPovodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih, Regionalni info centar za mlade Rijeka – UMKI u suradnji s Erasmus Student Network Rijeka organizira proslavu koja će se održati u riječkom Klubu Beertija, u subotu 12. kolovoza od 21 sat. Propćenje organizatora prenosimo u cijelosti:

“Erasmus Student Network Rijeka u suradnji s Regionalnim info centrom za mlade Rijeka – UMKI, organizira proslavu povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih koja će se održati u riječkom Klubu Beertija, u subotu 12. kolovoza od 21 sat.

U neformalnom ambijentu i međunarodnom društvu, kroz zabavu, druženje i DJ-a Peju s Radija Sove, naglasit ćemo važnost uključivanja mladih u mirovnu i sigurnosnu politiku te društvo općenito. Podsjetit ćemo da su mladi ključni za izgradnju i održavanje mira te potaknuti sudionike da, kroz razgovor i upoznavanje s mladim Erasmusovcima iz različitih dijelova Europe, razmijene mišljenja i iskustva te utvrde važnost vlastite socijalne uključenosti, sudjelovanja u odlučivanju, pristupa kvalitetnom obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti i raznim drugim mogućnostima koje se mladima nude.

Međunarodni dan mladih kontinuirano se obilježava svake godine 12. kolovoza diljem svijeta zahvaljujući rezoluciji Ujedinjenih naroda donesenoj 1999. Svaki Dan mladih obilježava se pod drugom temom vezanom uz aktualna pitanja i problematiku mladih u svijetu, a ove godine tema je Mladost gradi mir. Kao agenti promjena, mladi ljudi ključni su čimbenici u sprječavanju sukoba i održavanju mira. Međunarodni dan mladih 2017. posvećen je obilježavanju doprinosa mladih u sprječavanju i transformaciji sukoba, kao i uključivanju, društvenoj pravdi i održivom miru.

Pozivaju se svi mladi ljudi, i svi oni koji se tako osjećaju, da s nama proslave Međunarodni dan mladih i time podrže mlade u njihovom razvoju u samosvjesne i aktivne građane”, stoji u priopćenju organizatora.