Povežite se s nama

Dana 25. studenog obilježava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Ove godine navedeni datum obilježavamo izložbom „Komentari bez komentara“ koja će biti postavljena u galeriji Filodrammatica (Rijeka, Korzo 28/1).

Otvorenje izložbe održat će se 25. studenog 2017. u 16:00 h te će za sve zainteresirane biti dostupna i 27., 28. i 29. studenog od 16:00 do 19:00 h. Izložba će predstavljati svojevrsni javni prostor preslikan s društvenih mreža, a koji na jednom mjestu okuplja veliki broj komentara kao reakciju na medijske napise o zlostavljanju žena.

Kad je žena žrtva nasilja, mnogi se pitaju zašto ne napusti zlostavljača. Jedan od osnovnih problema pritom je izostanak razumijevanja i podrške od strane okoline i bliskih osoba što ćemo postavom ove izložbe prikazati bez ikakve vlastite intervencije i dodatnih komentara. Izložbom se nadamo povećati svijest građana/ki o problemu rodno uvjetovanog nasilja i važnosti socijalne podrške ženama koje ga proživljavaju.

Također, dan ranije, 24. studenog 2017. pozivamo vas na 9. Koncert hrvatskih studenata medicine u humanitarne svrhe „Asklepiju i Orfeju u čast“ u organizaciji Petre Dragičević i Alena Mančića. Koncert će se održati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u petak, 24. studenog u 19:00 h. Ulaz je besplatan, a ukoliko građani požele darovati novčani prilog namijenjen SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava moći će to učiniti na ulazu u dvoranu, navode organizatori.